Încă un titan promovat. A plecat și fratele Bonnke

După plecarea în veșnicie acum mai puțin de o lună a pastorului Pit Popovici, un pastor român stabilit în America, s-a stins la onorabila vârstă de 101 ani. Un om cât România de mare. El și România s-au născut în același an, 1918. Prin radio, televiziuni și CD-uri a transmis Evanghelia multor inimi secătuite de putere spirituală.

Astăzi planeta întreagă ar trebui să fie în doliu, a plecat în veșnicie și pastorul Reinhard Bonnke. Prin entuziasmul său, râvna aprinsă pentru Evanghelie și duhul său înfocat a reușit să aducă la supunerea față de Hristos sute de mii sau chiar milioane de oameni. Acești oameni se nasc o dată la un secol. Dar și ei sunt trecători, iar alții trebuie să ducă ștafeta mai departe. Poți fi chiar tu!

Când spui Bonnke spui foc. Spui Evanghelizare prin foc. Cine nu a citit măcar o dată cartea scrisă de el cu acest nume? Dacă nu ai citit-o, de urgență trebuie să faci asta. Te pune pe jar, la propriu. Bonnke e pastorul care nu a dormit la amvon, și dacă de piatră erai la predicile lui cu ton sacadat, într-o engleză cu pronunțat accent nemțesc, cu o simplitate evanghelistică foarte ușor de rumegat, dar cu o forță teologică a Duhului Sfânt de neegalat.

A plecat acasă obosit. Foarte obosit! Epuizat de drumuri, avioane, mulțimi, printre popoarele africane chiar cu sutele de mii la o întâlnire, răpus de un cancer, care l-a ajutat să vadă înaintea noastră cum se trăiește ca’n cer. Adevărul este că nu vor fi la răsplătire creștini odihniți. Nu au ce căuta acolo! La răsplătirile dumnezeiești merg oameni epuizați pe câmpul de luptă spirituală, răpuși de nesomn și mâncat pe apucate. Merg oameni sătui de drumuri și slujbe care te consumă pentru cer.

Creștinul e ca o lumânare care arde spre a lumina pe alții. Dar la moarte nu-i moare speranța că materialul ei este folosit pentru o altă lumânare care va lumina. Noi mergem la putrezire până la înviere, dar mai apoi vom învia cu Hristos. Duhul și însuflețirea Evangheliei o transmitem altora, care o vor duce mai departe.

Luptă-te să fii printre eroi. În scurt timp oricum vei fi o amintire atât pentru „fani”, cât și pentru dușmani. Să fii o amintire frumoasă. Și, mai ales Dumnezeu să își amintească de tine. Fii un Bonnke în generația ta! Un Timotei, Tit, Ioan, Petru. Fii un creștin veritabil așa cum au fost și ei. Nu îi încălzesc cu nimic pe ei că le onorez sicriele și oasele, îl onorez pe Dumnezeu însă, călcând pe urmele lor. Sunt urme bune. Pe ele a mers și Isus.

La revedere frate Bonnke!