Incredibil, levitează un metru de la pământ prin puterea minții!

Fratele Ion e un tip minunat. Are 67 de ani, e îmbrăcat în alb pentru că urmează să se boteze. Discutând cu el câteva minute îmi spune foarte entuziasmat despre puterea gândirii: „Levitează un metru de la pământ domnule, prin puterea gândirii! „(referindu-se la călugării tibetani). Extraordinar, domnule! Îi răspund uimit. Un metru de la pământ cu forța gândirii este foarte mult, dar vă imaginați cât de mare este puterea lui Dumnezeu, care ne va ridica la cer, preț de câteva milioane de ani lumină?

Vedeți, ne lăsăm entuziasmați de micile trucuri inventate sau pe bune realizate de oameni și săpăm asiduu după ele, timp în care neglijăm puterea miraculoasă a lui Dumnezeu. Ea se manifestă prin faptul că ne dă zilnic sănătate, oxigen, pâine, apă, acestea sunt miracolele ignorate conștient și zilnic de fiecare dintre noi. Iar El continuă să ne iubească și să ne asigure existența cotidiană.

Adevărul este că avem o nesăbuită foame după ezoterica miopie a gândirii umane și nu ne încumetăm în a pătrunde în dimensiunile ezoterice ale Împărăției lui Dumnezeu. Vă implor, vă îndemn, vă provoc, lăsați-vă copleșiți de gigantica putere a Marelui Maestru. Lăsați-vă entuziasmați, povestiți copilărește experiențele magnifice, pilduitoare și ziditoare pe care Divinul vi le revelează sporadic. Nu evitați însă nici faptul de a vă împărtăși bucuria salvării din întunericul păcatului.

Gândul are o forță extraordinară. Cu genialitate s-au realizat multe, mari minuni ale lumii, inginerii, formule, tehnologie, toate realizate cu măiestria gândirii umane. „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii/ Și nu ucid cu mintea tainele ce le-ntâlnesc în calea mea”. Toate aceste realizări sunt geniale, dar sunt doar picături din grandiosul ocean al revelației divine.

Poți levita chiar și un metru prin disciplina rațiunii, dar te invit mai degrabă pe aripile credinței, să navigăm inter-galactic pe orbitele revelației dumnezeiești, iar la final să zburăm cu îngerii pe sferele eternității.