Floarea bucuriei crește în grădina Luminii

Lumina este semănată pentru cel neprihănit şi bucuria, pentru cei cu inima curată. Psalmul 97:11


Bucuria este una dintre nevoile noastre fundamentale, o viață fără bucurie este o viață de mormânt cu zile îndoliate. Așa că noi tânjim după bucurie, ne luptăm pentru ea, facem mari sacrificii. Dacă ar fi să privim onest lucrurile, mai multă energie consumăm, cheltuim și pierdem din noi înșine pentru clipele de bucurie efemeră. Ne băgăm în bănci, ne construim case, schimbăm pe mașini, ne creștem calitatea vieții și devenim mai distanți, mai reci și relațiile cu apropiații din ce în ce mai palide.


Ce este de făcut? Schimbarea perspectivei despre bucurie.


Bucuria înainte de a fi o stare temporară de euforie emoțională este o roadă a Duhului Sfânt. Asta înseamnă că ea se cultivă altfel. Nu poate fi cumpărată cu bani, nu se dobândește prin împlinire profesională, nu o satisface lucrul/materia, este darul lui Dumnezeu. Dacă recunoști în harul Tatălui ceresc sursa bucuriei tale, atunci înseamnă că familia ta va primi un strop de pace din partea ta și atunci când mașina este mai veche, ai o casă mai modestă, ești bolnav sau alte stări asemănătoare.

Asta înseamnă că bucuria ta nu este circumsanțială, nu e dependentă de vremuri și împrejurări, ci este un mod de a fi, un stil de viață.
Ia încearcă să nu te mai tot plângi atâta: că ești bolnav, că nu ai reușit să renovezi casa, că nu ai primit viză, că nu ai luat media zece! Bucură-te de ceea ce Dumnezeu ți-a dat în avans deja! Că, la ce ți-ar folosi toate lucrurile enumerate mai sus dacă nu ai avea sănătate, de exemplu? De fapt cele mai importante lucruri în viață le primim de la Tatăl ceresc fără a face vreun efort pentru ele: aerul, sănătatea, lumina, simțurile, etc.
Așa că dacă trăiești în lumina lui Hristos, ai pace și bucurie. Aceștia sunt termenii cu care operează de milenii bucuria: irtare, îndurare, har, mântuire, credință, viață. Le ai? Ai inima curată? Atunci ai toate ingredientele bucuriei. Mai toarnă puțină mulțumire și mestecă-le bine urmând rețeta neprihănirii și nu mai căuta cai verzi pe pereți, tu ești deja bucuros. Nu ai inima curată? Nu ai nici o șansă de a fi bucuros! Dar veștile sunt bune pentru tine, prin harul lui Dumnezeu, pentru că Hristos dacă îi predai inima Lui, îți curățește interiorul, apoi toarnă toată neprihănirea Lui în inima ta, care bineînțeles însumează și bucuria.


Ridică-te și fii bucuros!