S-a mai stins un erou, a plecat sora Tincuța Bratu!

Cântăm cântarea: Eroii slavei vin acum acasă!- frumoasă cântare, dar oare suntem noi vrednici de realitățile ei? Am trăit noi aproape de Domnul slavei? Ce am realizat concret pentru cerul spre care aderăm? Sunt întrebări grele, foarte grele, dar pentru sora Tincuța s-a terminat dilema, ea a mers Acasă la Domnul pe care l-a slujit.

Sora Tincuța Bratu este din familie de eroi, o familie cât istoria Bisericii Penticostale din Dofteana. Ea a avut harul de a se număra printre primii membri ai mișcării penticostale de pe valea Trotușului. Soție a fratelui Gheorghiță Bratu, un om blând și smerit prin definiția lui ca om. O sensibiliate aparte, un familist excepțional și un tată deosebit.

Vorbeam cu un domn din Dofteana, în urmă cu mulți ani, care a făcut niște afirmații lăudabile despre fratele Gheorghiță și sora Tincuța: „Aceștia oameni pocăiți, domnule! Când fetele astea erau mici: (Mioara, Aurora, Rodica, Raveica), pe care le cunosc și eu și le întrebam ale cui sunt, îmi răspundeau: Sunt a Domnului Isus și a lui Gheorghiță Bratu.” Vă puteți face astfel o idee despre educația spirituală a acestor fete care acum au copii mai mari ca mine.

Sora Tincuța este un titan și soție de titan, o femeie mică de statură, cu față luminoasă și senină ca cerul, a trecut pe vârfurile picioarelor prin viață. A fost atât de smerită și discretă, ei nu i s-a auzit glasul pe ulițe, asemenea Domnului pe care L-a slujit. O femeie model, o mamă desăvârșită, o soră duhovnicească care a făcut cinste prin viața ei de neprihănire atât familiei, cât și bisericii.

A crescut niște copii cuminți și serioși, mai multe fete, personal o cunosc pe sora Mioara. De fapt cine nu o cunoaște pe sora Mioara? De profesie asistentă medicală la spitalul municipal din Onești, de vreo trei ori am fost internat; când venea în ușa salonului cu vocea ei caldă, parcă îl vedeai pe Isus în persoană. Toți o căutam pe ea, iar ea nu era niciodată obosită, ci plină de dorința de a ajuta, cu inima cât ea de mare.

Sora Tinca nu a pus punct prin moartea sa, ci virgulă, atât pentru ea, care așteaptă răsplătirile lui Dumnezeu, dar și pentru urmașii ei.

Doamnelor, vreți un model de viață sfântă? Vreți un model de mamă iubitoare? Doriți un exemplu de femeie credincioasă? Vreți să știți cum trebuie să fie o soră cu adevărat credincioasă? Vreți să înțelegeți concret ce înseamnă să sfârșești bine alergarea? Pentru toate aceste întrebări, aveți un răspuns rezonabil în persoana celei care a fost sora Tincuța Bratu.

Apostolul Petru îndeamnă pe femeile tinere să învețe de la Sara, soția patriarhului Avraam, da merită să învățați de la femei ca Sara, Rebeca, Naomi, Lidia, Sabina Wurbrand, dar cu toată modestia recunoaștem că și noi am avut pe sora Tincuța Bratu.

La revedere, draga noastră soră!