Unde sunt apologeții Doamne!

https://evz.ro/islamizarea-si-sfarsitul-europei-europene.html

România a ținut piept sute de ani tuturor tentativelor de islamizare a acestui popor. În epoca modernă se pare, s-a ajuns la o anemie destul de mare a creștinismului generată de mai mulți factori:

1. Natalitatea. Aprobarea avortului, comoditatea, discreditarea familiei și încadrarea copiilor pe lista pericolelor care ne strică planurile, au condus la un spor natural care se apropie de minime istorice.

2. Îmbătrânirea. „Bătrânul continent” a devenit îmbătrânitul continent. Mortalitatea a crescut, satele dispar, ulițele goale, școli depopulate, biserici pustii. Europă este unul dintre continentele îmbătrânite, la polul opus se află Asia, care doar în India are o medie de viață de 25 de ani.

3. Păgânizarea. Adoptarea filosofiilor seculare, ba mai mult, aprobarea și practicarea lor a secătuit creștinismul de putere. Ideologiile noi de redefinire a valorilor au pătruns ca un „cal troian”, care pot virusa iremediabil adevăratele valori.

4. Discretitarea bisericii. Găselnițele negative cu cazuri izolate de preoți și pastori care trăiesc în neorânduială și mediatizarea acestor cazuri nu fac altceva decât să scadă încrederea românului în singurul lucru veșnic, Biserica.

5. Individualismul. Omul modern a devenit egoist, competitiv și arogant. Surogatul de trai bun pe care îl duce l-a făcut să-și închidă inima și sufletul pentru semeni. Adună pentru el, mănâncă, iar cu restul se distrează. Acest egocentrism îl izolează și îi răpește sensul și direcția și chiar identitatea.

Toate acestea sunt niște cauze care vor afunda Europa tot mai mult dacă nu se va trezi, dacă nu există o apropiere de Dumnezeu și aducerea interesului spiritual în prim plan. Merită! Este atât de frumos, atât de liniștit să trăiești cu Dumnezeu, iar prin Duhul să primim puterea de a răzbi în războiul psihologic și ideologic, atât de ofensiv împotriva creștinismului.