Ce este un dar? – Un copil!

Ce este un dar? Întreb pe copiii clasei a II-a. Fiecare a avut varianta lui, dar Damaris mă surprinde cu un răspuns genial: un dar este un copil! Cât adevăr. Același răspuns îl are și David în psalmul 128, copiii sunt o moștenire, o răsplată, un dar de la Dumnezeu.

Prea alergăm după lucruri, după obiecte trecătoare: case, mașini, telefoane, carieră; în lupta ahtiată după fericire uităm de cele mai multe ori că fericirea e lângă noi, e în inimile noastre, e în casele noastre.

Construiește un turn din Lego cu micuții tăi, joacă-te în nisip, privește-i în ochi, plimbă-i cu bicicleta, cu roaba, dă un șut într-o minge, citește-le povești frumoase, acesta este adevăratul secret al fericirii. Ignorăm niște comori inestimabile în fiecare zi, care sunt copiii pe care ni i-a dat Dumnezeu în dar și alergăm după nimicuri, după fiare ruginite, iar nefericirea e ca o plagă națională.

Tu ești cel mai bogat. Ai un copil sau mai mulți care te iubesc cu adevărat, te privesc asemenea unui erou, ești cel mai bogat, ei sunt floarea bucuriei noastre, iar noi îi ignorăm poate zilnic. Dar periodic Dumnezeu mai scoate câte un înger păzitor în calea noastră, un îngeraș salvator care ne ajută în definirea cinstită a valorilor.

Ce este un dar de fapt? Un copil! E odorul tău, pe care tocmai l-ai primit de la divinitate. Fii mulțumit, fii bucuros, acestea sunt adevăratele comori. Cu ei vom moșteni cerul, iar fiarele sunt pentru rugină.