Fratele păstor Viorel Candreanu a plecat #acasă

#stațiacasă este sloganul zilelor noastre, pe care vă recomand să îl respectați cu mare responsabitate. Când e vorba de locuința pământească putem respecta, închidem poarta, intrăm în casă și ne păzim de primejdie, din respect pentru noi, pentru semeni, dar și pentru autoritățile îngăduite de Dumnezeu: guvern, armată, poliție, etc.

Dar când glasul marelui Păstor te cheamă la adevărata Casă, împărăția Sa, pleci cu bucurie. Noi privim ca o durere pierderea unui om mare, un predicator care ne-a hrănit copilăria și tinerețea cu predicile lui pline viață, rostite cu mare pasiune. Și noi predicăm astăzi, dar fratele Candreanu predică de pe vremea când noi poate nu eram născuți.

Cu adevărat un mare om a căzut în România. A pășit în lumină, obosit de drumuri, nesomn, mâncat pe apucate, vorbiri de rău pe alocuri (cam asta este soarta unui păstor). Dar bucuria mea este că nu se oprește aici, pentru că cerul nu ține cont de părerile mulțimii.

Fratele Candreanu nu spunea niciodată nu! Cu avântul său tineresc, vivacitate și duhul înfocat, atunci când se ridica la altar, se cobora Dumnezeu în adunare. Acum se înalță spre tronul răsplătirii în Paradis, pe care l-a predicat, în care a crezut și spre care a condus mii de oameni.

Atașez o cântare a grupului Speranța, care l-a îndrăgit mult pe fratele Candreanu și au slujit mult împreună pe la Case de Cultură, stadiane, biseruci, pe unde au răspândit Vestea Bună a aEvangheliei: Mântuirea.

Aici sunt pentru-o vreme,
Nu ştiu cât mai am de stat,
Şi unde locuiesc,
Nu-i nici bordel sau vreun palat.
Pe acest pământ, eu am o locuinţă
Casa mea e sus, o văd prin credinţă.

R: /: În cer îmi este casa
Unde S-a dus Hristos
Să-mi pregătească un loc atât de frumos
În oraşul de aur, acolo e şi casa mea
Unde pe veci voi locui, când de aici voi pleca. :/

2. Casa pe care-o am
Nu e casa-adevărată
De nu mai plăteşti la ea, 
Banca ţi-o ia pe dată.
Poate să o ardă focul,
Şi nu mai e de trebuinţă
Dragul meu să ştii, aici eşti doar la locuinţă.

3. E bine să ai un loc
Ca vântul să nu te bată
Dar nu uita să-ţi faci 
O casa-adevărată.
O casă ca-n poveşti,
Să fie a ta reşedinţă
Fiindca pe pământ, tu esti doar la locuinţă.

Să știți că după cum se arată lucrurile, vine Domnul nostru și pentru noi, iar în curând vom fi împreună.