Opriți planeta! Vreau s-o admir!

Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu:Eu stăpânesc peste neamuri,Eu stăpânesc pe pământ.” Psalmul 46:10

Iubiți creștini, zilele acestea probabil că unii dintre dumnevoastră sunteți anxioși și împovărați. Pentru noi viața depindea de părtășia bisericii. Pentru toți ar trebui să fie așa. De când s-au închis bisericile, suferința relațională a afectat pe mulți și nu a trecut valul de încercare.

Continuați să fiți uniți. Bucurați-vă pentru fiecare minut de viață. Mulțumiți Domnului și pentru lucrurile care vi se par puerile. Să fim ca niște copii, pentru a avea parte de cer. Pe mulți această pacoste ne-a prins nepregătiți. Prinși în tot felul de activități și proiecte, am uitat să trăim.

Haideți să începem de la lucrurile simple. Jucați-vă cât mai mult cu copiii. Ei m-au învățat zilele acestea că este o nebunie să te îngrijorezi. M-au învățat că atâta timp cât tata e cu ei, sunt fericiți și nu au nici un stres. Am prins de la ei faptul că brațele tatălui sunt un belșug de pace. Umbra Celui Atotputernic e mult mai răcoroasă, privită prin ochii lor.

Azi am împlinit zece ani de la prima întâlnire cu soția mea. Am realizat că niciodată nu am avut atât de mult timp liber împreună în care să vorbim, să râdem, să jucam un șah, să facem activități împreună. Eram împreună, dar fiecare prins cu treburile lui. Am revenit la bucurii comune, am redescoperit primăvara și căldura căminului. Retrăim minunatele momente ale amintirilor noastre.

Răsfoiți albumele cu poze. Desenați cu copiii tot ce vă imaginați. Construiți avioane de hârtie. Să fim mai umani. Petreceți timp cu dumneavoastră înșivă prin meditație și reflecții cumpătate. Scrieți poezii. Sunt atât de multe lucruri de făcut, încât mă tem că nu îmi ajunge timpul acesta de repaus.

Afară au îmbobocit piersicii. Doamne, sunt spendizi! Merg de câteva ori pe zi să parcurg fiecare milimetru al deschiderii coroanei florilor. Magnoliul alb parfumat stă gata să explodeze, pomișorii abia plantați au frunzulițe. Liliacul are boboci mov, parcă sunt niște strugurași de nohan, smochinul stă gata să explodeze prin mugurii lui mari și verzui. Mesteacănul din fața dormitorului îmi amintește de elixirul tinereții, anume că tinerețea nu poate trece neobservată. Iasomia și ea e nărăbdătoare să emane parfumul ei îmbătător. Tuia a rămas verde peste iarnă, pentru a ne aminti că nici gerul nu e veșnic. Salcia este plină de sute de albine, nici nu am știut până primăvara asta că salcia are flori (multe nu am știut, dar ne-a dat divinul timp să le învățăm). E basm primăvara asta!

Această oprire ne arată suveranitatea lui Dumnezeu și căldura îmbrățișării Lui. Aveam programul făcut până la sfârșitul anului: conferințe, tabere, bilete de avion cumpărate și anulate, programe și iar programe. Dumnezeu mi-a arătat mie, dar și dumneavoastră, că El este Stăpânul.

Fiți fericiți! Lăsați-vă fascinați de harul lui Dumnezeu! Arătați-vă dispuși să învățați!

Și asta va trece! Dar noi oare cu ce vom rămâne?