Stop planuri! Voia lui Dumnezeu are prioritate!

Haidem să ne coborâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora!” Geneza 11:7

Dumnezeu a dat omului poruncă să se înmulțească, să crească și să se răspândească pe toată planeta. Dar divolul și-a arătat colții de pe atunci: „De ce trebuie să vă împrăștiați, voi ascultați de Dumnezeu? Nu mai bine stați la un loc?” Și așa au început construcția Turnului Babel.

Atunci consiliul Sfintei Treimi s-a autosesizat: „Haidem să le încurcăm limbile”. Imaginați-vă ce haos s-a creat pe acel mega șantier. Apoi, fiindcă nu se mai înțelegeau, au fost nevoiți să se despartă, abandonând master-planul orașului vertical (Zgârie-nori).

Babel este rădăcina cuvântului Babilon și apare în Apocalipsa ca Babilonul cel mare. El reprezintă sistemul lumesc, spiritul epocii, secularism, filosofia umanistă, care luase o anvergură galopantă spre autodistrugere. Egoismul, desfrâul, păcatul, excesul, opulența au atins apogeul. Dacă era lăsat în pace, omul ajungea ușor la nebunie. Dar a venit Dumnezeu și a zis: STOP EXCESELOR, VEȘNICIA ARE PRIORITATE.

Iar la porunca Majetății Sale totul s-a oprit în loc: timpul, planurile, firmele, avioanele, visele, TOT! Viața post CoVid-19 va fi altfel. Cei care vor rămâne vor fi oameni mai simpli, mai profunzi, mai originali, iar cel mai important, cu siguranță, mai preocupați de viața de dincolo. A lovit Dumnezeu prin cutremur lumea de aici, ca să deschidem ochii să o vedem pe cea de deasupra norilor. A scuturat clipa, să vină veșnicia mai aproape.

Stop clipă! Veșnicia are prioritate! Stop umanism! Dumnezeu are prioritate! Stop planuri! Voia lui Dumnezeu are prioritate! Stop lucruri! Omul e cel mai important pentru că Dumnezeu și-a plămădit chipul în Om!