Încă o clădire de biserică a luat foc, dar Biblia intactă!

Biserica Ortodoxă din Gai a luat foc! (Clădirea)

Gai este cartierul în care slujesc de vreo doi ani de zile prin Biserica Betleem. La doar câteva luni distanță de la evenimentul fraților din Betel, care au trecut prin aceeași încercare, astăzi s-a mai aprins o clădire, Biserica Ortodoxă din Gai.

Am citit cu emoție articolul pe Aradon, mai ales declarațiile pompierilor, care au găsit Biblia intactă. Nu e Notre Dame, nu e San Pedro, dar este lăcașul de cult al fraților noștri.

Chiar și închisă, într-un fel sau altul, Biserica trebuie să atragă atenția asupra locului de închinare, fie prin predici, fie prin rugăciuni reformatoare, fie prin scurt-circuite electrice, Biserica rămâne biserică. Biserica suntem noi!

Vizitam primăvara trecută această biserică, asistând la o slujbă în care o mână de oameni se luptau să țină sus flacăra credinței. Am avut o întrevedere cu domnul preot, ne-am salutat prietenește, ne-am mai intersectat în slujire pe la azilul de bătrâni. Îmi pare rău de nefericitul eveniment.

Sunt convins că veți trece biruitori peste această încercare.

M-a emoționat faptul că Biblia nu a ars. Puterea ei dătătoare de viață a biruit focul, dar ea, Sfânta Evanghelie are puterea de a stinge inclusiv flăcările iadului, pentru cel care prin credință se abandonează în brațele lui Hristos, lăsând Jertfa mântuitoare să îl salveze.

Dorim protecția Domnului peste Gai și Poltura! Iată că deși închise, casele Domnului nu sunt scutite de încercări. Dumnezeu să lase protecția Lui peste noi.