Învață să mori frumos

Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El. Psalmul 116:15

Zilele acestea se vorbește mai mult despre moarte decât despre viață. Numărul morților a depășit 50 de mii la nivel mondial. Viața, în ultimele zile s-a dovedit a fi mult mai fragilă decât ți-ai imaginat. Câte planuri nu ai fi avut pentru această primăvară, au rămas doar pe hârtie. Câteva meditații care te ajută să fii un realist responsabil.

● Moartea unui om neprihănit este scumpă pentru că a fost plătită scump: cu sângele lui Hristos!

● Dacă trăiești o viață de înaltă calitate, moartea nu va fi un fenomen infernal.

● Dacă ai promovat valorile în viață, moartea nu va mai avea ce distruge.

● Pentru că ai iubit binele în viață, moartea va fi doar ușa care se deschide spre răsplătirile dumnezeiești.

● Dacă ești pregătit să te întâlnești cu Dumnezeu în fiecare seară, gândul morții nu mai e dramatic.

● Trăind pentru cer, te vei hrăni mai mult cu dorința de a ajunge acolo, iar moartea devine o necesitate.

● Nu moartea ar trebui să te sperie, ea vine într-o clipă, dar existența ce îi survine e veșnică.

● După viață nu se va pune punct în dreptul tău, ci virgulă, pentru că urmează veșnicia existenței tale.

● Știu unde îmi voi petrece veșnicia, nu pentru că aș fi un sfânt, dar știu cu cine am făcut legământ, cu Hristos. Încrederea în El, îmi garantează fericirea eternă.

● Trăind cu adevărat pentru cer, pământul nu mai are prin ce mă ademeni, pentru că inima mea este dincolo.

● Când ai înțeles că pe acest pământ ești doar un călător chiriaș, se naște în tine o dorință aprinsă după adevărata casă.

● Având în vedere cine mă așteaptă în cer, Hristos, nu mai e dramatică durerea pentru cei pe care îi las în urmă. Mai ales că pe ei îi aștept și eu împreună cu Hristos.

● Cea mai puternică dovadă a existenței lui Dumnezeu este nădejdea aprinsă că într-o zi mă voi întâlni cu El.

● Nu moartea, personajul fioros cu glugă și coasă în mână mă așteaptă pe mine, ci un înger care mă va duce pe brațe în prezența lui Dumnezeu.

● Dacă ți-ai trimis comori în cer prin slujire și milostenie, nu îți va fi rușine să stai în prezența lui Dumnezeu. Dar dacă toată viața ai investit în nimicuri, ai făcut-o spre bucuria hoților, a moliilor și a ruginii.

● Cam atât despre moarte, concentrează-te pe viața care îți garantează o moarte scumpă. Un cer mai bogat cu un înger, cu tine. Dar asta o poate face doar Hristos.

Nu plângeți pe slujitorii care au plecat și care vor mai pleca, indiferent care va fi virusul ce le programează întâlnirea cu Dumnezeu. Ei au ajuns la odihnă, noi mai avem puțin de luptat.

Asigură-te că ești un iubit de Domnul, ca inclusiv moartea ta să fie scumpă. Asta înseamnă că trebuie să iubești ceea ce El iubește. Să trăiești așa cum Lui îi place și cu siguranță vei ajunge unde El dorește. În Paradis!