Responsabilitate, precauție, grijă, dar FĂRĂ PANICĂ!

Apocalipsa 2:10
Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniţă pe unii din voi, ca să vă încerce. Și veţi avea un necaz de zece zile. Fiicredincios până la moarte și-ţi voi da cununa vieţii.

Creștinii din Smirna, una dintre bisericile Asiei Mici, se confruntau cu o problemă de pandemie generalizată. Reprezentanții „ISIS” ai vremii se legaseră cu jurământ să distrugă pe toți credincioșii, arestând liderii și condamnându-i la închisoare. Printre cuvinte, Hristos ține numaidecât să le transmită acest mesaj de General suprem: Nu vă temeți!

A început școală. Probabil dintre dumneavoastră care sunteți părinți aveți îngrijorări, preocupări, o rugăminte: NU LE TRANSMITEȚI COPIILOR! Au mască, e adevărat, sunt distanțați, dar sunt veseli, bucuroși că își revăd colegii, vă implor: nu le stricați bucuria!

Nu permiteți fricii, panicii să se instaleze în mintea lor, nu o vor putea gestiona. Axați-vă pe liniștea lor psihică, pe echilibrul interior, continuați să vă jucați cu ei, să fiți afectuoși și îi veți câștiga.

Măsurile aceasta care, nu zic, sunt utile, dar provoacă și mult rău, înstrăinând copiii unul de altul. Eu am denumit-o în cartea mea: pandemia fricii. Mai ales a celor adulți. Dar cu răbdare, credință, curaj putem să găsim acea oază de pace histologică, în stare de a întrece orice pricepere, și care poate aduce și păstra echilibrul psihic, emoțional și spiritual.

E o perioadă grea, dar au fost perioade cu mult mai grele în istorie. În Matei 28 Mântuitorul ne promite că va fi cu noi în toate zilele, până la sfârșitul veacurilor. Nu vă lăsați asaltați de media, nu vă lăsați manipulați de alarmele false, rămâneți tari! Furtuna, e drept, doboară toate uscăciunile din pădure, dar și certifică tăria copacilor maturi.

Pandemia va trece. Demonstrează tărie de caracter, voință, curaj, rațiune, nădejde, fii cerebral și vei rămâne drept! Nu te teme! Simți că te clatin? Întinde-ne mână! Hai cu noi pe stâncă!

Nu te lăsa prins în capcana fricii, îți poate fi letal. Încrede-te în Dumnezeu! Spală-ți mâinile! Poartă mască! Păstrează distanța, dar nu face o obsesie din asta. Regulile țin microbii departe, dar sănătatea este darul lui Dumnezeu.

Înainte cu dârzenie! Frica este o formă de manifestare a șubrezeniei credinței în promisiunile divine. Tu, fii printre cei puternici!