E distanțare, e pandemie, e stare de alertă, sunt cazuri multe de boală, e stres și agitație, NU TE LĂSA COPLEȘIT!
Dumnezeu…care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!
Căci, după cum avem parte din belşug de suferinţele lui Hristos, tot aşa, prin Hristos avem parte din belşug şi de mângâiere.
Aşa că, dacă suntem în necaz, suntem pentru mângâierea şi mântuirea voastră; dacă suntem mângâiaţi, suntem pentru mângâierea voastră, care se arată prin faptul că răbdaţi aceleaşi suferinţe ca şi noi. 2 Corintieni 1:4-6
Apostolul scrie această scrisoare din pușcărie, unor oameni care erau liberi. Le povestește despre necazurile din Asia, despre naufragiu, împroșcări cu pietre, arest, lovituri, calomnie etc. Ce încurajare să mai aduci? Tu care ai motive să te plângi? Dar, un apostol veritabil va găsi tot timpul resurse de a transmite un gând bun.
Când au citit creștinii comozi din Corint detaliile de pe frontul lui Pavel, imediat au venit cu picioarele pe pământ, realizând că ei se stresează pentru fleacuri.
Dragul meu cititor, nu știu pentru ce te stresezi, nu știu frământările și preocupările tale, nu știu fricile și conflictele tale, nu cunosc necazul și durerea ta, dar am un gând bun pentru tine: Dumnezeu te iubește! Ești în harul Său, ești în calculele mântuirii Sale, ești un rod al iubirii de pe cruce. Pentru ce te mai stresezi?
Mângâierea implică acel alint tactil, o strângere de mână, o îmbrățișarea, nu se poate realiza astăzi, e interzisă. Însă avem metode alternative de mângâiere, avem vorbele zise sau scrise, citește-le, recitește-le și lasă-te edificat de mângâierea lor.
Mângâietorul, Duhul Adevărului, are în fișa postului această sarcină, să aducă mângâire. Oferă-i ocazia prin meditație, citire a Bibliei, cântare duhovnicească, rugăciune. Mulțumesc pentru că ai citit până la capăt! Te îmbrățișez!