Mireasma revelației tale

În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării:
pentru aceştia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viaţă spre viaţă. Şi cine este de ajuns pentru aceste lucruri? 2 Corintieni 2:15-16

Fiecare dintre noi răspândește ceva în jurul lui, având drept factori mediul, educația, slujba, jobul etc. Dar apostolul Pavel vorbește aici despre mireasma cunoașterii lui Dumnezeu. În funcție de nivelul de cunoaștere „esența” parfumului variază.

Sunt oameni care răspândesc mult noroi în jur, un fel de sconcși sociali, când deschid ei gura, vorbele curg asemenea apei pe canalizare, înjurături, blesteme, injurii, calomnii, bârfe. Aceștia poluează totul în jur, iar infecția lor face victime colaterale împovărând și rănind pe cei din jur.

Niciodată să nu intri în jocul acestor oameni! Reține îndemnul apostolului: voi sunteți o mireasmă a lui Hristos. În primul rând eu îl reprezint pe Dumnezeu. Luminat de el, de forță revelației și armonia cunoștinței Sale, eu nu mă întinez. Primind prin credință imunitate la injuriile și presiunea mediului, rămân în lumină, răspândind tot parfum. Nu reușești să fii o miresmă de la moarte spre viață pentru El? Nici o problemă, fi una de la moarte spre moarte, dar tot mireasmă plăcută. Nu mediul mă motivează să fiu în vreun fel, ci Hristos care locuiește în inima mea.

Fiecare provocare inamică, socială sau spirituală, o iau ca pe o oportunitate de a-L reprezenta pe Hristos acolo. Eu reprezint imaginea cerului, sunt ambasadorul luminii, copilul lui Dumnezeu care răspândește altceva: mireasma cunoașterii Sale. Aici, în provocare se vede cât de mult îl cunoști pe Dumnezeu. Am întâlnit „creștini” care se luptă să mă convingă faptul că și ei pot mirosi urât, prin: răzbunare, bârfă, replici, vorbe grele etc. Ei sunt doar un surogat al creștinismului. Tu fii altfel!

Rămâi demn! Nu te lăsa poluat! Nu intra în jocul inamic! Răspândește frumosul, iubirea, adevărul, lumină, mireasma plăcută a lui Hristos. Iar jertfa ta va fi de un miros plăcut înaintea lui Dumnezeu.