Tu pentru ce îl iubești pe El?

Drept răspuns, Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea şi v-aţi săturat.
Ioan 6:26

Foarte mulți oameni îl iubesc pe Dumnezeu pentru ceea ce le dă, iar nu pentru ceea ce El este și asta poate fi nerezonabil. Ceea ce El îți dă, ți se poate lua într-o clipă, dar ceea ce El este, nu ți se poate reitera, e etern.

„EU SUNT Domnul Dumnezeul tău!” Așa ni se prezintă pe Sine în Decalog. Dumnezeu girează întotdeauna cu ceea ce El este, iar niciodată cu ceea ce face pentru tine. De fapt, ceea ce face, indică spre ceea ce El este. Ni se revelează prin faptele Sale, pentru ca noi să cunoaștem caracterul său, cine este El.

EU SUNT, lângă cel cu duhul mâhnit. Iată spre cine Îmi voi îndrepta privirile: spre cel ce suferă şi are duhul mâhnit, spre cel ce se teme† de cuvântul Meu. Isaia 66:2. El nu e politician, El nu doar promite că este, el chiar pune umărul la greu.

Când Pilat L-a întrebat dacă este Împăratul iudeilor, da sunt! A răspuns Isus. Toată veșnicia s-a înfățișat înaintea dregătorului. Nu mai știa ce să facă, în loc să I se închine, L-a dat să îl bată cu nuiele. Tu ce atitudine iei când constați că ai în fața ta pe Dumnezeu?

Marea dilemă a satanei în Matei 4 era să afle cine este. Dacă ești Fiul lui Dumnezeu.fă asta sau asta. S-a lămurit după înviere cine este cu adevărat Isus. De la diavolul au împrumutat și fariseii și cărturarii de atunci această filosofie greșită: arată-ne un semn să știm că tu ești Hristosul! De aceea replica este una aspră: un neam viclean și preacurvar cere un semn… Trebuie să crezi că El este, pentru a vedea minunile lui, nu trebuie să ceri semne/dovezi, atunci nu mai vorbim de credință. Chiar așa, tu crezi că El este? Sau asemenea celor vicleni aștepți semne?

În evanghelia sa, Ioan tratează problematica dumnezeirii lui Hristos. Prin expresia Eu sunt folosită de Isus, nu face altceva decât să indice spre caracterul Său. Cunoscându-L pe El, vei afla apa vieții, lumina lumii, Calea, Adevărul, Viața, ușa oilor, Păstorul cel bun, vița etc. Înfruptându-te zilnic din toate acestea, fără interesul de a-L cunoaște pe El, vei îmbătrâni cu lucrurile nefăcute, iar veșnicia se va răzbuna pe tine.

Apropo, tu pentru ce îl iubești pe El? Caută-L pentru ceea ce El este! Iubește-L pentru ceea ce El este! Slujește-I pentru ceea ce El este! Crede pentru ceea ce El este! Trăiește pentru ceea ce El este și cu siguranță că vei vedea cu ochii tăi și ce e în stare să facă pentru tine.