Ziua a 10-a Dragostea se bucură de adevăr

Din ciclul REPERELE IUBIRII

În general este foarte simplu să îți dai seama dacă un om are dragoste de semeni și respect față de sine, după modul în care reacționează atunci când îi spui adevărul. De menționat, adevărul nu se spune decât în dragoste, e adevărat, aici vorbim de un om care iubește și pe deasupra este și inteligent. Cu adevărul poți omorâ pe un om dacă este aplicat cu barda vorbelor grele.

Spune adevărul, chiar dacă pentru el ar trebui să mori, este o replică dintr-o carte pe care am citit-o, asumând aceasta, ești un om puternic. Evită adevărul, omul care se gândește mai mult la sine, la ce părere va avea interlocutorul, iar acest lucru demonstrează egoism sau lipsă de iubire pentru semeni.

Napoleon a chemat pe consilierii săi și le-a trasat niște reguli clare privind fișa postului. El spunea astfel: „1. Dacă vezi un lucru greșit la mine și nu mi-l spui, înseamnă că nu mă iubești și îmi vrei răul. Demisionează tu! Acel lucru îmi poate aduce moartea. 2. Dacă nu vezi un lucru greșit la mine, înseamnă că ești incompetent, părăsește-mă.” Da, oamenii mari știu și apreciază onestitatea, iar înțelepciunea acceptă criticile constructive și le transformă în schimbări ale caracterului. Înconjurați-vă de oameni de calitate. Iubiți-i pentru că doar ei vă iubesc!

Ce este adevărul? A întrebat Pilat pe Hristos. Nici în ziua de azi nu i-a răspuns Isus, pentru că itemii au fost greșiți. Asta ar sugera că adevărul ar fi un concept abstract sau o filosofie relativistă. Întrebarea ar fi trebuit să sune așa: Cine este Adevărul? Iar răspunsul să fie indubitabil Hristos. Adevărul este o persoană, iar persoana este Dumnezeu, iar Dumnezeu este dragoste. Cine iubește adevărul, iubește pe Dumnezeu și cine iubește pe Dumnezeu, iubește Adevărul.

Dragostea jubilează când i se spune adevărul, iar persoana în cauză ia măsuri de remediere a caracterului, pentru că iubește evoluția personală și binele, dar cel lipsit de dragoste, va reacționa obraznic și rușinos. Normal Biblia ne avertizează că, doar înțeleptul se face mai înțelept în urma mustrării în adevăr, opusul său (naînțeleptul) s-ar putea să te sfâșie. Grijă mare cui spui adevărul, dar mai ales cum spui adevărul. Doar în dragoste.

Lasă-te locuit de Hristos prin Duhul Sfânt și vei fi un iubitor de adevăr, un înțelept care evoluează, un sfânt în devenire, un copil al lui Dumnezeu plin de iubire. Iar vorbele tale să fie cărămizi sub tălpile apropiaților, iar nu bolovani aruncați în capul lui.

P.S. Adevărul se spune persoanei în cauză cu iubire dacă îl iubești. Dacă e spus terței persoane, poate fi adevărat, dar e bârfă, aroganță, răutate și rele intenții. Aici va produce răni, nu zidire.

Iubiți! Iubiți Adevărul! Iubiți-L de fapt pe Hristos!