Ziua a 11-a Dragostea acoperă totul

Din ciclul REPERELE IUBIRII

Asta nu înseamnă că dragostea camuflează în mod păcătos compromisul, aruncând preșul peste gunoi, în acest caz ar deveni complice și nu ar mai fi dragoste, ci ipocrizie.

Dragostea este ca o pătură albă a compasiunii și înțelegerii, care respectă toate limitele discreției și nu sună cu clopoțelul. Dacă știi ceva negativ despre aproapele, nu suna din trâmbiță, nu trage semnalul de alarmă în tot satul, mai degrabă cu smerenie, bun simț și omenie pune umărul la povara lui și ajută-l să se reabiliteze. Oamenii au nevoie de consilieri serioși și maturi care au capacitatea de a păstra confidența. Asta face omul plin de iubire.

Ura și răutatea descoperă continuu. Când scoți tot timpul la suprafață greșelile și slăbiciunile cuiva, când sapi după argumente în favoarea denigrării, când sondezi în trecutul aproapelui tău, ești un biet ursuleț grizzly, abandonat și gunoier care caută să se hrănească din tomberoane, unde sapă după secunde de atenție și importanță. În acest caz poți fi suspectat de orice: invidie, ură, dușmănie, calomnie, bârfă, dar numai de iubire nu!

Spunea cineva: „Doamne iartă toți scafandrii din biserică!” Și colegii au întrebat cine ar fi ăia, iar el răspunde: „Păi, Dumnezeu aruncă păcatele noastre în marea uitării, iar unii echipați în scafandri toată viața lor pescuiesc păcate”. Vă imaginați cât de grav este să mănânci greșeli și păcate o viață întreagă? Să te hrănești zilnic cu asta, scormonind după defectele altora și înveninând și pe alții cu ele. Dragostea nu va face asta niciodată!

Nu văd nici o nelegiuire în Israel! Zice Dumnezeu prin Balaam, atunci când Balac l-a plătit să blasteme poporul. Oare chiar nu era nici o nelegiuire? Cu siguranță da. Dar dacă Majestatea Sa, Dumnezeu dorește să nu vadă? Dacă prin dragostea sa curată acoperă defectele lor pentru a putea să-i iubească, ce treabă ai tu? Ca zăpada, care acoperă tot ce prinde în cale, albește natura prin imaculatul ei alb.

Dragostea în viața de familie. Trebuie să ai multă răbdare și capacitate de a nu mai vedea prea multe. Trebuie să ne luptăm pentru asta. Familia este cu atât mai fericită cu cât dezvoltă sportul de „a nu vedea” atâtea. Cu cât partenerii își văd mai multe, cu atât sunt mai nefericiți. Deschide ochii bine înainte de căsătorie, apoi închide-i de tot. 🙂

DE REȚINUT: Dragostea acoperă nu vindecă! Dragostea soției mele, acoperă defectul meu de a nu pune vasele în chiuvetă, măcar că nu le spăl, să zicem, dar iubirea mea și bunul simț mă motivează la schimbare. Dragostea lui Dumnezeu acoperă și iartă păcatul meu, dar bunul simț mă motivează la schimbare și responsabilitate.

(Rom 3:24) Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.
În contul neprihănirii mele, care a fost găsit gol, calicit de păcat, Hristos plusează prin har iertare si girează cu dragostea Sa. Este fenomenal acest lucru pe cât de tainic, pe atât de frumos.

Nu fi scafandru de gunoaie! Acoperă! Iartă! Treci cu vederea peste lucruri neprincipiale, chiar dacă sunt neconvenabile! Iubește așa ca Dumnezeu, care nu așteaptă argumente și motive!

Iubește! Pur și simplu iubește!