Ziua a 14-a Dragostea nădăjduiește totul

Din ciclul REPERELE IUBIRII

NĂDÉJDE, nădejdi, s. f. Încredere sau convingere că ceea ce faci ori dorești se va realiza; speranță, nădăjduire; încredere în sprijinul, în ajutorul cuiva sau a ceva, certitudine că cineva sau ceva va fi favorabil, de ajutor. De nădejde = în care poți avea toată încrederea. Nădejde = a cum trebuie, foarte bine; solid, temeinic.

Definiția se potrivește exclusiv în dreptul lui Dumnezeu. Când vorbim despre termeni ca: solid, încredere, ajutor, dorință, speranță, sprijin, toate acestea le poate oferi unul singur: Dumnezeu.

Nădejdea este o formă de continuare a credinței și una dintre cele trei mari virtuți: credința, nădejdea și dragostea. Credința are a face cu persoana în care cred, cu încrederea mea neclintită în ceva ce nu văd, nădejdea este speranța arzătoare, certitudinea că nu voi fi dezamăgit în credința mea.

Dragostea nădăjduiește totul. Adică tot ceea ce crede. Nu lasă nimic nesperat din tot ceea ce crede și așteaptă cu ardoare să se împlinească. E ca mireasă care așteptă ziua nunții ei sau ca un mire care ar sări peste vreme să ajungă la altar cu mireasa lui, petru că se iubesc. Sau așa cum Hristos spunea despre agricultor, care seamănă sămânța și așteaptă cu răbdare să încolțească și să aducă rod. Dragostea nădăjduiește și așteaptă.

Inima împărțită, sau lipsa dragostei grăbește lucrurile, cârtește, se pervertește ca evreii în așteptarea lui Moise, care au devenit idolatri, închinându-se la vițel. Dragi creștini! Nu vă pierdeți răbdarea! Mai sperați! Mai așteptați în nădejde ziua răscumpărării noastre! Nu vă dedați la idolatrie și cârtire! Veți muri în pustie ca zecile de mii de evrei, care nu au mai ajuns în Canaan, ci au putrezit în nisipurile pustiei. Asta în cazul în care mai iubiți pe Mirele!

Cine iubește cu adevărat are răbdare, așteaptă, speră, rămâne fidel, stă în veghe, iar la venirea Sa, Mirele(Hristos) nu-l va lăsa nerăsplătit. Cine nu mai iubește, caută motive la desfrâu și infidelitate.

Cere-I lui Dumnezeu să îți umple inima de iubire, atunci nădejdea ta va crește exponențial și va grăbi venirea Mirelui. Nădăjduiește, speră, așteaptă lucrând neobosit în folosul altora. Iubind!