Ziua a 18-a În Dragoste nu este frică

Din ciclul REPERELE IUBIRII

În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme n-a ajuns desăvârșit în dragoste. I Ioan 4:18

Mai ales în contextul de astăzi, este atât de important să ne arătăm curajoși, îndepărtând prin credință frica. 90% dintre bolile cunoscute sunt cauzate de frică, stres, teamă. Nădejdea în Dumnezeu le spulberă pe toate, vindecând sufletul și trupul. Dragostea desăvârșită face curat în minte: izgonește frica, o pune pe fugă. Dragostea de Dumnezeu spulberă angoasa = frica de îmbolnăvire sau boala oamenilor sănătoș (mai ales în contextul lui Coviduț, vorba domnului inspector Toderici).

Dragul meu cititor, nu te feri să-L iubești pe Dumnezeu! Iar dacă îl iubești, arată lucrul acesta prin rugăciune de adorare, cântare duhovnicească de mulțumire. Este atât de importantă latura expresivă a iubirii. Ce folos ar fi dacă nu i-aș spune soției, copiilor că îi iubesc? NU UITAȚI! Iubirea trebuie verbalizată.

Cine se teme, nu îl iubește pe Dumnezeu! E o afirmație radicală, dar reală. De ce s-ar teme un copil de extemporal, dacă a învățat? De ce s-ar teme de pedeapsa tatălui, dacă nu a făcut prostioare? De ce te-ai teme în necaz dacă ai fi la zi cu citirea Bibliei, mersul la biserică, milostenia, rugăciunea, pacea cu toți oamenii? Te temi pentru că ai restanțe. Ai restanțe pentru că NU ÎL IUBESTI PE DUMNEZEU.

Nu a ajuns desăvârșit în dragoste. Înțelegem că este o ascendență a iubirii. Un fel de creștere, de avansare pe treptele dragostei. Ai dileme atunci când rămâi în urmă cu pașii. În viața de familie, apar probleme atunci când unul dintre parteneri stagnează, nu mai dorește să se dezvolte, să crească în dragoste. Gelozia apare pe fondul minusurilor din relație (distanță, comunicare precară, lipsa încrederii, stângăcia romantismului, șomajul duhovnicesc etc.)

Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin, spunea regele David în Psalmul 16:8. Te clatini, ți-e frică, ai temeri, ești anxios, ai atacuri de panică, ești depresiv pentru că te-ai depărtat de Rege, de Hristos.

Iubește cum se cuvine! Dorește-ți să evoluezi în iubire! Nu te teme! Luptă! Desăvârșește-te!
Astfel nu vei tremura la orice foșnet de frunze, orice umbră a morții. Vei rămâne drept ca arborele de seqoia, curajos, dârz, puternic și productiv pentru Împărăție.

Frica este a celor slabi, nu a ta!