Ziua a 21-a Dragostea care te „îmbolnăvește”

Din ciclul REPERELE IUBIRII

(Cânt 2:5) Întăriți-mă cu turte de struguri, înviorați-mă cu mere, căci sunt bolnavă de dragostea lui.

Probabil că și pandemia a jucat un rol, dar întâlnim tot mai multe cazuri de soți care nu se mai suportă, nu își mai vorbesc, nu se mai înțeleg, iar din nefericire, pentru mulți cuvântul „divorț” a ajuns să fie pomenit mai des decât divinul „Te iubesc”, iar asta este tragic!

Înainte de a merge mai departe, poate înainte de a ajunge prea departe, îți recomand să te oprești. Am pentru tine o veste foarte bună, am găsit soluția pentru problema matrimonială și are randament de 100%, îmbolnăvește-l/o de iubire. Cum? Aici este secretul😉

Cum să-ți „îmbolnăvești” iremediabil soțul/soția?

1. Respectul. Nu uita că ai în viața ta o persoană care a ales să vină după tine. Cu plusurile și multele tale minusuri, cu defectele și stângăciile tale, mai mult sau mai puțin frumos/frumoasă, te-a acceptat. Acest lucru ar trebui să dezvolte respect și prețuire pentru ambii. Dragostea fără respect e doar amăgire.

2. Vorbe frumoase. De ce nu? Conviețuirea sub același acoperiș, rezolvarea problemelor, plata ratelor și a impozitelor, au schimbat puțin terminologia de cuplu. Cuvintele au devenit seci și foarte tehnice, dar să nu uităm că suntem într-o relație de iubire, bazată pe reciprocitate și dulceață. Avem nevoie de timp doar pentru noi, de atenție specifică nouă, de vorbe frumoase și edificatoare. Apostolul Pavel ne învață „să vorbim între noi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești” Efeseni 5:9 Practic, acest mod de comunicare este parte a vocabularului iubirii.

3. Atenție. Cine dintre noi nu dorește să fie în centrul atenției? Lasă-te fascinat de ochii soțului/soției, apreciază vocea lui/ei, părul, atât frumusețea trupului cât și apreciere pentru frumusețea caracterului. Complimentați-vă, poposind puțin asupra aprecierilor, acordând o atenție sporită persoanei iubite. Sentimentul este unic!

4. Romantismul. Cui i-ar plăcea să aibă parte de atitudine plafonată, opacă, seacă? Nimănui! Atunci nu uita că nu e păcat să aduci zilnic o doză de prospețime relației, să nu uităm de flori, un parfum, un ceai cu mentă, savurarea cafelei sau o ciocolată caldă. Trebuie să ne dăm maxim interesul de a aduce culoare relației, sunt amănunte, care neglijate, pot tensiona relația.

5. Exclusivitatea. Cui i-ar plăcea să fie unul/una dintre? Cel mai minunat lucru al iubirii este dat de sentimentul unicității, că te are doar pe tine, că o ai doar pe ea, acest sentiment este magnific și generator de fiori sfinți. Să fiu unic în inima cuiva? Singurul loc din inima lui/ei să fie ocupat de mine? Hraniți-vă cu aceste chestiuni mirifice. (Cânt 2:3) Ca un măr între copacii pădurii, așa este preaiubitul meu între tineri. Cu așa drag stau la umbra lui și rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele. Asta înseamnă exclusivitate, doar el, doar ea, restul? Niște simpli copaci!

6. Sublimul. Definiție= care se ridică sau se află la o mare înălțime în ierarhia valorilor (morale, estetice, intelectuale), la cel mai înalt grad de desăvârșire, de frumusețe; măreț, superb, înălțător, minunat.  Majoritatea familiilor se apropie de frontierele falimentului din lipsă de sublim sau raportare greșită la esența vieții.
Redimensionarea relației poate fi varianta salvatoare a familiei. Nu mai tot coboarî criteriile, încearcă să le ridici cât mai sus. Edificați-vă unii pe alții prin sfințire și rugăciune. Nu uitați că sunteți veșnici!

7. Entuziasmul. Nu ai fi mulțumit să fii tratat cu indiferență, cu neglijență, cu plictiseală și atitudine zeflemitoare de nimeni, cu atât mai mult de către partenerul de viață, atunci fă tu primul pas. Arată-te plin de energie și entuziasm, plin de idei și tenacitate, implică-te cu pasiune și interes, iar relația va căpăta dimensiuni cosmice.

Dacă vei pune la inimă aceste lucruri/sfaturi, vei „îmbolnăvi” iremediabil pe cel mai drag suflet: soț/soție. Oriunde va fi se va gândi doar la tine, iar când e lângă tine, va dori să rămână doar lângă tine.

Respectați-vă! Vorbiți-vă frumos! Acordați-vă atenție! Fiți romantici! Iubiți-vă cu exclusivitate! Fiți plini de entuziasm! Bucurați-vă de sublim, și vă garantez că relația de familie se va vindeca concomitent cu „îmbolnăvirea reciprocă” de dragoste adevărată. De fapt soarele iubirii este alcătuit din sclipiri ale cioburilor de diamant, culese dintre gesturile mici cotidiene și pline de tandrețe, ca sfinte reflexii ale inimii curate.