Nemulțumit de rugăciunea de mulțumire

(Ps 50:23) Cine aduce mulțumiri ca jertfă, acela Mă proslăvește, și celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu.

Se zice că îngerul care duce mulțumirile de la oameni la Dumnezeu se întâlnește cu îngerul care duce rugăciunile de cerere și nevoi urgente.

Cam aplecat umbli, prietene, și grea pare a fi povara ta! Ce duci în spate?

– Cererile oamenilor! Dar tu? (Întreabă acesta), pari cam zvelt și liber, ce ai în plăsuța ta?

Eu am mulțumirile oamenilor. Destul de puține, după cum bine se vede, iar situația aceasta este zilnică.

Dureros de adevărat! Cineva m-a abordat, supărat pentru randamentul rugăciunii de mulțumire. Pe moment m-am clintit emoțional, dar analizând atent situația i-am dat dreptate de 100%. El, printr-o sensibilitate aparte, a observat această problemă, chiar dacă nu știa exact cum să o definească. Am dormit ca pe spini toată noaptea, m-am trezit la ora 04:00, m-am rugat, și am zis: Doamne, trebuie să îmi răspunzi la câteva întrebări: de ce frații se roagă scurt la mulțumire? De ce nu știu să mulțumească? De ce rugăciunile de mulțumire durează un minut, iar cele de cereri „gârbovesc îngeri”? De ce ne plângem cu orele și ne grăbim atât de mult când mulțumim? De ce rugăciunea de mulțumire este făcută parcă pe fugă, pare plictisitoare? De ce? De ce?

Toate acestea sunt întrebări adresate în toiul nopții Tatălui, iar răspunsul Său a fost unul scurt și înfiorător: PENTRU CĂ POPORUL MEU NU MĂ MAI PROSLĂVEȘTE! Psalmul 50:23 mi-a spart timpanele intuiției: „cine aduce mulțumiri ca jertfă, acela mă proslăvește” Iar un tată neproslăvit, nerespectat, necinstit, este un tată frustrat și nefericit. Dumnezeu nu este frustrat, e doar dezamăgit.

Iată ce mi-a mai răspuns Tatăl:

Poporul Meu nu mă mai cinstește, nu mai este curios de voia Mea, ci fiecare își face voia lui, iar la final nu se mai simte obligat să îmi mulțumească. Au făcut din Fiul Meu mijlocul prin care primesc vindecare, pâine, o viață mai bună și nu centrul existențial. Copiii Mei au început să se compare în spiritul secularismului cu alții, și au devenit frustrați, nemulțumiți, rigizi, înguști, greoi la vorbe și nu mai au mulțumire în inimă.

Au ajuns profesioniști în plângeri și necazuri și nu mai știu limbajul mulțumirii. Sunt atât de interesați de ei (binele lor, sănătatea lor, succesul lor, mofturile lor, voia lor, planurile lor) încât nu mai sunt interesați de persoana Mea. Vor să mă simtă lângă ei, în afacerile lor, dar nu mai au loc pentru Mine în inima lor, M-au dat afară să poată păcătui în voie, au gonit Duhul Meu din cântare și închinare, L-au gonit pe Fiul Meu din predicare și au ajuns tot mai nemulțumiți.

Se plâng unii împotriva altora, se pârăsc, se condamnă între ei și nu mai pot mulțumi pentru frații lor. Filmele și actorii de la TV le-au creat false iluzii și fantezii meschine, astfel au devenit nemulțumiți de partenerul de viață. Nu mai privesc frații cu ochii duhovnicești, prin dragostea care acoperă, ei privesc cu ochii cărnii pe frații lor și numără zi și noapte defectele acestora, iar asta îi face și mai nemulțumiți, și mai nefericiți. Dragostea acoperă și iartă, doar ura descoperă greșeli.

Au schimbat prioritățile vieții. Au pus lucrurile lumii înaintea Împărăției, construiesc paie, fân și trestie, ei sunt nemulțumiți pentru că sunt săraci, nu au adunate comori în cer. Cuvintele de mulțumire sunt slabe pentru că au inima nemulțumitoare. La mesele lor își vorbesc de rău slujitorii, cum ar putea apoi să mulțumească cerului pentru ei? Au limba legată de judecată și vorbe de ocară. Și-au pierdut abilitatea de a mulțumi, pentru că au împrumutat limba vrăjmașului dezvoltând bârfă, ocară, calomnie, judecată, iar în rugăciunea de mulțumire nu mai au cuvinte.

Sunt supărat pe poporul Meu! Aș fi mulțumit să îl văd bucuros, fericit, mulțumit, elegant în atitudine și vorbire, dar poporul Meu nu mă mai proslăvește! De aceea nu îmi mulțumește! Nu au cuvinte de mulțumire pentru că nu mai au atitudine de mulțumire!

Vai Doamne, ce lucruri grele îmi descoperi! Oare le voi putea duce? Voi reuși a le reproduce? Va rezista inima mea să suporte acest adevăr? Cum să mă înfățișez înaintea lor? Cum să le spun? Iar Dumnezeu, ca un Tată iubitor, m-a îndemnat să vă transmit în scris acest răspuns la întrebările mele, un răspuns la realitățile noastre.

Dragilor, spuneți tuturor fraților și cunoscuților voștri să fie mulțumitori lui Dumnezeu. Spuneți-le să-L proslăvească prin rugăciuni de mulțumire. Pentru că „Doar celui ce veghează asupra căii lui i se va arăta calea mântuirii”

Nu mai căuta la nesfârșit vinovați, caută soluții. E mântuirea ta în joc! Riști să nu vezi mântuirea lui Dumnezeu, dacă nu iei măsuri urgente asupra căilor tale, asupra minții și sufletului tău, riști să ratezi Împărăția! Proslăvește-L pe Dumnezeu! Iubește-L pentru ceea ce este, nu doar pentru ce face! Bucură-te și în Duhul Sfânt, nu doar așteptând avioane seculare încărcate cu nădejdi înșelătoare. Lasă-ți inima atinsă de iubirea Domnului Hristos, lasă-te umplut cu Duhul lui Dumnezeu, fiule, dă-I Lui inima ta. Doar așa vei fi și mai fericit și mai mulțumit. Dar cel mai important că va fi El, Dumnezeu mulțumit de tine.

Că motive și discuții care stârnesc nemulțumirea găsim din belșug: măști, pandemie, vaccin, politicieni, polițiști, salarii, restricții, amenzi, dar aceste nemulțumiri înrăutățesc și mai mult situația. Pot eu schimba ceva? Eliberați îngerul transportator de necazuri!

„Împovărați” îngerul mulțumirii! Îndesați sacul cu cântări de laudă și recunoștință. Cu cât va ajunge mai „gârbovit” în cer, cu atât va fi mai bucuros atât el, cât și Dumnezeu și noi. Haideți să învățăm limbajul mulțumirii! Haideți să începem cu alfabetizarea mulțumirii. Nu se va supăra Dumnezeu pe o rugăciune puerilă, în genul unui copil:

Doamne îți mulțumesc pentru că ești și atât! Îți mulțumesc pentru: apă, casă, părinți, mâncare, căldură, haine, mașină, aer, pace, lumină, soare, minte, păr, gust, miros, iubire, gândire, viață, soție/soț, copii, socri, neamuri, văz, auz, culoarea ochilor, înălțime, școală (fie și online), dregători, primar, biserică, păstor, loc de muncă, sănătate, medicamente, combustibil, cărți, ploaie, fructe etc.

Vai! Așa lunga e lista? Alocă cinci minute pentru fiecare în parte, și rugăciunea de mulțumire va urca de la două minute la peste o oră. Și tu vei fi mai fericit și Dumnezeu! Proslăvește-L pe El prin mulțumirile tale!

Atunci vei putea apela cu încredere numărul de urgență al cerului 5015. „Cheamă-Mă în ziua necazului tău și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!”