Ziua 27 Să iubești pe aproapele ca pe tine însuți

Din ciclul REPERELE IUBIRII

Iar a doua este următoarea: ‘Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.’ Nu este altă poruncă mai mare decât aceasta.” Marcu 12:31

Nu este altă poruncă mai mare! Wow! Deci împlinind porunca asta am șanse de a mă edifica spiritual? Da, echivalează cu împlinirea legii. Apostolul iubirii anulează tot creștinismul nostru, în cazul în care nu iubim oamenii pe care îi vedem.

Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” și urăște pe fratele său este un mincinos, căci cine nu iubește pe fratele său pe care-l vede cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?
Și aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubește pe Dumnezeu iubește și pe fratele său.
1 Ioan 4:20-21

Câți mincinoși se adapă zilnic din abundența harului divin, dar este spre eternă lor condamnare, dacă nu își asumă schimbarea. Orice interpretare, prejudecată, asprime, ură, condamnare împotriva fratelui tău este mai mult decât crimă împotriva umanității, este ipocrizie spirituală și ură de Dumnezeu. Cine urăște pe fratele său, urăște pe Dumnezeu. Și reciproca: cine iubește pe fratele său, demonstrează că iubește pe Creatorul său.

Nu mai mult, nici mai prejos decât pe tine însuți, exacta așa, ca pe tine însuți. Așa cum te menajezi pe tine când greșești, și ai vrea sa nu se afle, plângi și te căiești, asemenea să faci și cu aproapele tău. Atunci demonstrezi că îl iubești.

Nu vei iubi și respecta niciodată, pe nimeni mai mult decât te iubești și te respecți pe tine însuți. În general soții/soțiile neîngrijiți/neîngrijite sunt superficiali și cu partenerul. Dacă nu petreci timp cu tine însuți, prin rugăciune, toaletă, îngrijire, meditație, cu siguranță la fel vei trata nu doar pe partener, pe toți oamenii.

Aproapele = cel care ți-a făcut bine, și-a făcut milă cu tine. Dacă pe ei nu îi iubești (soț, soție, frați de corp, părinți etc.), atunci cum vei iubi pe cei care îți fac rău?

Practic este atât de simplu sa vezi daca un om îl iubește pe Dumnezeu sau e doar un papagal mincinos. Ai repere: respectul față de sine, iubirea celor apropiați care i-au făcut bine, iubirea vrăjmașilor, toate acestea indică spre iubirea lui Dumnezeu.

Dacă vei manifestă respect/iubire față de trupul tău, sufletul tău, emoțiile tale, cei care ți-au făcut bine, rezultă că îl iubești pe Dumnezeu, altfel, citând sfinții: riști să fii un mincinos.

Iubindu-ți aproapele, vei face imunitate reușind a iubi și pe cei distanți cu tine! Astfel ai șanse de a deveni un iubitor de Dumnezeu.