Cele mai frumoase picioare… Și aripi…

Isaia 52:7
Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce vești bune, care vestește pacea, picioarele celui ce aduce vești bune, care vestește mântuirea, picioarele celui ce zice Sionului: „Dumnezeul tău împărăţește!”

Nu vorbim aici de aerobic, nici de tehnici qwan ki do, nici de performanțe obținute prin fitness profesional, vorbim de oameni simpli care dobândesc un statut special prin caracterul lor. Aceștia au cele mai frumoase picioare. Mersul lor tandru și legănat ca al unei feline relaxate, timid ca al unei antilope la păscut, elegant precum ducesa la ospețe, fac din aducătorul veștilor bune un om special, cu cele mai frumoase picioare.

Bârfitorii au copite. Precum cangurul: mâinile destul de scurte pentru a face ceva bun, dar picioarele suficient de mari pentru a lovi mortal. Ei nu se deplasează, ei zdrobesc totul în jur și sar sfidător peste cadavre. Calcă în picioare iarba verde, turma lor poluează atmosfera, ridică praful în vânt, îți taie respirația, parcă anunță ceva rău, un ciclon, un uragan. De fapt asta produce în inima naivului care îl ascultă. Iar când te-a lovit, îți rupe tibia, produce fracturi deschise și leziuni cordiale. Nu te uni cu ei, vei ajunge să urli, iar vorbirea se va transforma în răget și, posibil să îți crească și coarne.

Negativiștii au ghiare. Ei nu își spun doar părerea, te obsedează cu cele mai cumplite versiuni posibile, cu variantele închipuite de mintea lor cele mai sumbre. În orice ei văd răul, veștile lor sunt tot mai rele. Ei nu te informează, mai degrabă ca o ursoaică încolțită și cu pui, cu labele lor scrijelesc pe umerii tăi, dar efectele se văd în cuget. Nu te uni cu ei, îți vei pierde culoarea si vitalitatea.

Doar sfinții au aripi. A venit îngerul la Maria, la Iosif, la păstori, la Elisabeta, aceeași reacție: nu te teme/ nu vă temeți, vă aduc o veste bună. Numai îngerii au capacitatea aceasta de a spulbera teama, de a salva de la nenorocire, de a furniza cele mai bune și optimiste vești. Învață de la îngeri să răspândești vești bune. Oamenii sunt flămânzi după vești bune, iar acestea derivă din adevăr.

Unește-te cu îngerii și vei ajunge să zbori ca ei. Împreună cu păstorii s-a unit o mulțime de oaste cerească lăudând pe Dumnezeu. Asta este consecința uniunii cu îngeri. Devii ca ei, oare nu asta îți dorești?

Antrenează-ți picioarele prin Sfântul Cuvânt. Biblia este Vestea Bună. Răspândește-o unde vezi cu ochii, că oriunde vei găsi aceeași oameni înfometați după vești bune. Așa au făcut sfinții apostoli în sandale, Mântuitorul și toți misionarii. John Wesley, se presupune că ar fi mers pentru predicarea Evangheliei cât ar fi înconjurat planeta de 6 ori. Pedestru sau călare.

Dacă vei avea picioarele încălțate cu râvna evangheliei păcii, Dumnezeu va face să îți crească aripi, și te va chema la sine, iar tu…chiar vei putea zbura înspre acolo!