Cum să fii mai fericit în 2021?

Cine este omul care dorește viața și vrea să aibă parte de zile fericite? Psalmul 34:12

Sute de mesaje, chiar mii, ne urăm, ne dorim fericire, bucurie, împliniri, dar oare ne creem cadru pentru asta? Suntem pregătiți pentru ea? Vă invit la o introspecție responsabilă care ne ajută să fim mai fericiți.

1. Cum stai cu cinstirea părinților? Este prima condiție și piatra de căpătâi a fericirii, articolul 5 din decalog. Să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta, că să fii fericit…Exodul 20. Indiferent de vârsta lor sau a ta, părintele merită să fie cinstit, iar tu meriți să fii fericit.

2. Ai păcatele iertate. În psalmul 32, regele David ne lămurește cum este cu boala și suferința devastatoare a păcatului, rezolvat doar prin jertfa lui Hristos. Ferice de cel cu fărădelegea iertată și de cel cu păcatul acoperit. Dacă te pregătești de revelion, dar ai păcate nemărturisite și neiertate azi, poți primi milioane de mesaje de fericire, tot doliu va fi în cugetul tău.

3. Fericirea redefinită de Isus. Predica de pe munte, Matei 5:1-12

Ferice de cei săraci în duh = dependenți de Dumnezeu, căci a lor este Împărăția cerurilor!
Ferice de cei ce plâng, pentru păcatele lor, căci ei vor fi mângâiați!
Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul! Ei se aseamănă cu Blândul Păstor Isus.
Ferice de cei flămânzi și însetați (nu doar după platoul culinar de revelion) ci după neprihănire, căci ei vor fi săturați!
Ferice de cei milostivi, nu doar de sărbători, ci tot anul, căci ei vor avea parte de milă!
Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! Cugetul curat este un izvor de fericire. Cugetul întinat e cimitir ambulant.
Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! Ești un copil al lui Dumnezeu? Urmărești tu pacea?
Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor!
Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!
Bucurați-vă și veseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.

Dacă vrei cu adevărat să fii fericit pe anul 2021, nu mai căuta o formula magică, nici nu căuta răsfățul cărnii, al firii pământești, trebuie doar să te aliniezi vii lui Dumnezeu, să te lași umplut de Duhul Său cel Sfânt, să ai cugetul curat și inima curată, să accepți sângele lui Hristos sa te curățe și vei fi cel mai fericit om.