Pentru că ești OM, Te iubesc! Oricine ai fi!

Avem tendința de a judeca omul după înfățișare, după slăbiciuni sau chiar patimi pe care le are. Ne formăm prejudecăți, dezvoltăm resentimente față de ei prin prisma acțiunilor lor. E firesc să fie așa, dar nu e corect. „…Dumnezeu a iubit lumea că a dat pe Domnul Isus, ca ORICINE crede… să aibă viață veșnică.”

Iubeșe omul! Detașeaza-te de aparențe! Eram student la un program de master în Timișoara. În intersecția de la punctele cardinale, am avut un accident cu motocicleta. Tipul elegant și „civilizat” responsabil de accident, a plecat și nu l-am văzut până în ziua de azi. Dar mie viața avea să îmi de-a o lecție grăitoare.

Un grup de vreo 6-7 motocicliști, cu motociclete tip chopper, cu piercinguri, plete, fiare, dinți de oțel pe la umeri, coate și genunchi, cu ciucuri pe la ghidon și mănuși, tatuați în toate felurile mi-au salvat viața. Doi au oprit circulația în toate sensurile, doi au ridicat motocicleta mea boțită bine, iar ceilalți s-au ocupat de mine cum nu aș fi visat vreodată. Mi-au testat echilibrul, mâinile, capul, m-au întins pe iarbă, cu o căldură în voce și o grija excepțională m-au pus pe picioare. „Colegul, totul e bine? Suntem aici! Te ducem la spital?”

Poate dacă îi întâlneam într-un pasaj subteran de metrou, noaptea aveam alte gânduri, dar am văzut în ei caracter, bun simț, milă, bunătate, grijă, compasiune etc. Acești oameni au în ei chipul lui Dumnezeu. Fiecare om care se naște are chipul și slavă lui Dumnezeu, grija noastră este să îi canalizam spre Hristos, iar acel chip dumnezeiesc trebuie revendicat.

Aceeași ispita au avut-o iudeii cu Zacheu. Ce e drept, să fii vameș era un mare dezavantaj, erai urât de toți. Vameșii aveau același statut cu prostituatele. Și unii și alții/altele, au chipul lui Dumnezeu, iubiți-i! Aveți respect pentru om. Și el este fiul lui Avraam. Vorba lui Ioan Slavici: „Una dintre marile mulțumiri ale vieții este să te știi om bun”

Când au văzut lucrul acesta, toți cârteau și ziceau: „A intrat să găzduiască la un om păcătos!”
Dar Zacheu a stat înaintea Domnului și I-a zis: „Iată, Doamne, jumătate din avuția mea o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit.”
Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci și el este fiul lui Avraam. Luca 19:7-9

Iubeșe omul! E coleg de planetă cu tine. Arată dizgrație pentru păcat, dezacord, dezaprobare, dar nu uita că sufletul trebuie recuperat. Asta a făcut Hristos. Nu a privit la aparențe, la culoarea pielii, la naționalitate, El îi iubește pe toți, dar îi va duce în cer pe cei care acceptă iertarea.

Omule, oricine ai fi, TE IUBESC! Semnat …ISUS…