Hiperbolele și ironiile vieții{…}

Iată de ce prefer veșnicia! Viața este trădătoare :((

1. O mie de ani sunt ca ziua de ieri care a trecut. Psalmul 90:4. Iată cum trece un mileniu din perspectiva eternității.

2. Ca o strajă din noapte. Ps. 90:5 Trei ore bune. Atât e viața ta. Oricât ai încerca să o retușezi, se duce!

3. Ca iarba. Ps. 90:6 Dimineața fluieră sub firele motocoasei, într-o oră se ofilește. Înflorește și crește de ai impresia că va fi eternă, dar imediat după tăiere se usucă.

4. Ca un vis. PS. 90:5. Între 7-20 de minute. Când se sfârșește visul ești depus în coșciug, apoi în humă. Iar în 100 de zile nimeni nu îți mai pomenește numele.

5. Ca un lat de mână. PS. 39:5. Aproximativ 10 cm. Oricât de mult ne-am rostogoli, ne-am învârtit, distanță de la un capăt la altul a vieții este foarte scurtă.

7. Ca un abur. Iacov 4:14. „Viața voastră este ca un abur care se arată puțintel și apoi piere” S-au dus bunicii tăi, se duc părinții, vom trece noi și alții vor veni în urmă.

8. Ca un sunet. Ps. 90:9. Un sunet ține una, două secunde. Mai are ceva ecou, iar în maxim trei secunde dispare.

Nu vreau să vă dezamăgesc. Dar, dacă v-ați făcut planuri mari cu privire la viață, dacă ați luat avânt mare pentru salturile ei, dacă ați cultivat planuri durabile pe pământ, obișnuiți-vă cu ideea că în curând le veți lăsa pe toate.

~Cel mai sigur lucru de pe pământ este moartea, iar cel mai nesigur lucru de pe pământ este viața~

Leagă-te de Dumnezeu. Imploră jertfa mântuitare de pe cruce să te răscumpere, să te salveze prin Hristos, să te edifice, să ajungi în cer. La adevărata viață! Veșnicia este tot ce contează în ecuația vieții! Restul, e după virgulă, după zero, e doar amăgire!

Cât de cinstit e Dumnezeu! Îl iubesc! Ne-a spus de la început cum stă treaba cu viața noastră. Dezamăgit este doar cel ce nu ia seama!