Rusia fierbe și la -50 de grade celsius

O țară cât Europa de mare!

100 de orașe rusești fierb din cauza unor neînțelegeri și probleme politice(generate de arestarea lui Aleksei Navalnîi). Nu mă interesează în mod special dimensiunea politică a conflictului, ci impactul spiritual. Motivele sunt diverse, dar rezultatul răzmerițelor este unul singur: instalarea haosului.

Nu am tendințe rusofone, dar am un motiv pentru care vă cer să mijlocim pentru pace în această țară. Citeam un studiu care arăta că în fosta URSS avem aproximativ 4 milioane de evanghelici, care inevitabil sunt afectați de conflictele sociale. Cu toate plusurile și minusurile ei, Rusia este o țară în care ideologia de gen a înregistrat cel mai mare eșec.

Ascultam mărturia unor misionari români în India, care au fost stupefiați să afle că biserica se ruga pentru România să scape de Comunism, la 20 de ani după ce țara noastră era eliberată deja de acest flagel. Dar cum informația se propagă destul de greu în zona respectivă a Indiei, ei încă mijloceau. Călătorind în India în urmă cu un an, am văzut, chiar eu însumi am fost expus riscurilor pe care le trăiesc frații misionari de aici. Le este foarte greu!

Mulți frați s-au rugat pentru noi și țara noastră pe vremea când eram opresați de sistemul totalitar, a venit și rândul nostru să spunem câteva cuvinte Tatălui pentru frații noștri din zonele de risc ale planetei. Pentru noi e comod încă, dar mulți misionari sunt în fața plutoanelor de execuție, prin China și Coreea de Nord mulți sunt închiși, în Orientul Mijlociu sunt incendiate biserici, iar creștinii maltratați. Să nu uităm de ei!

La slujba de Joi, propun o rugăciune specială pentru toți misionarii, în mod special pentru pacea din Rusia, pentru liniștea fraților noștri. Nu știm, poate va veni iar rândul ca ei să mijlocească pentru noi.