Misiune încheiată! #Roșia Montană

Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru faptul că țara asta are oameni cu inimă mare. Pentru ei merită să lupți, să trăiești, chiar sa mori ( cea din urmă nu mai este necesară, a murit Hristos și e suficient).

Un simplu apel pe Facebook, iar oamenii buni au simțit îndemnul Duhului Sfânt și au sărit cu banii lor, frigidere, canapele, mașini de spălat, mobilier, paturi, haine etc. Nu pot aminti tot ce s-a adunat și a umplut un TIR și un microbuz. Da, chiar mai există oameni miloși.

Cea mai mare onoare pe care Hristos mi-a făcut-o pe acest pământ este sa păstoresc o Biserică precum Betleem. Vie, vibrantă, slujitoare, misionară și plină de dorința de implicare în orice lucrare bună. Capacitatea voastră de coordonare și strângere de ajutoare este uluitoare.

La destinație am găsit oameni frumoși, foarte frumoși! Moții sunt oameni sinceri, liberi, gospodari, iar cerul parcă e mai strălucitor strecurat prin ochii lor. Oamenii munților au cugetul mai curat și mintea limpede. Am învățat foarte multe de la voi.

Când o clipă își întoarce Dumnezeu privirile, poate rămâne prăpăd în urmă. De motive nu merită să vorbim, câte blesteme și înjurături se înalță spre Dumnezeu zilnic, ce preocupări legislative au aleșii noștri de la nivel înalt, să nu ne mire faptul că uneori norii se mai dezlănțuie.

Într-adevăr, oamenii au fost devastați de prăpădul viiturilor. Copaci smulși din rădăcină, case umplute peste ferestre de ape, oameni deznădăjduiți, cu mobila umflată de la apă, cu frigidere distruse și saltele umplute cu mâl. Doamna M. a pus o folie peste salteaua plină de mâl să își poată culca cei patru copii.

Nimeni nu se mai gândește la lux, răutate sau alte lucruri, toți cei afectați se gândesc doar la supraviețuire. Două doamne nu își vorbeau de 20 de ani, nenorocirea le-a făcut cele mai bune prietene.

Mulțumim Domnului pentru tot suportul Său.

Fratele păstor Marcu Blăjan ne-a primit cu brațele deschise. Pare a avea nume predestinat. Un om mai blajin și mai blând, rar am văzut în viața asta. A alergat după noi ca un tânăr de 30 de ani fără a se plânge de ceva. Respectat de toți, indiferent de rasă sau confesiune. Un om vorbit de bine, cum se cuvine sfinților. Iar sora Lidia, încununează slujirea dumneavoastră cu dăruirea dânsei de mamă și slujitoare a cerului.

Fratele păstor Oliver Sturdza. Un om cu o inimă mai mare decât el însuși. Atâta energie și entuziasm în slujirea oamenilor, de asemenea nu întâlnești zilnic. Dănuca, așa cum îi spune fratele Oli soției, este la fel o femeie modestă și slujitoare. Naomi Sturdza și ceilalți copilași, sunteți o familie minunată!

Echipa din Săcălaz. Mulțumim Andreas pentru inițiativa de a ne ajuta în acest proiect! Mulțumim Bisericii pentru dărnicie, vouă, tineri minunați, pentru implicare.

Paul și Ionuț. Fântâna curățată de voi are apă, limpede ca inima voastră slujitoare.

Vali și Gabi. Voi ați fost puși în „locurile cele mai de jos”. Acum purcelușii au din nou căsuță:). Dar am rămas uimit că nu ați comentat o clipă sarcina primită, și ați slujit cu atâta bucurie. Să știți că pe toate fronturile am fost mânjiți până după urechi, cu de toate. De la mâl, ulei ars, păcură, noroi și altele.

Mihai și Ioan. Tanti Silvia nu vă va uita niciodată. Nici Dumnezeu. Ați urcat acolo, ați văzut nenorocirea acestei femei, nu ați venit nici la masa cu noi. Ați dormit acolo în baracă. Doar voi și drujba și lopețile, sapa, târnăcopul, roaba și Dumnezeu. Îngerii au fost martori la fiecare metru liniar de lemn tăiat și manevrat de voi. A fost o onoare să vă cunosc.

Alexandra, Lois, Rebeca, Amiela, Carlos, alergătura voastră neobosită pe munte, prin văi, prin mâl și igrasie, prin praf, prin iarbă necosită, nu va rămâne nerăsplătită. Slujirea voastră prin cântare, rugăciune și alimente, și carat de haine și mobilier a ajuns în ceruri. Filip, lacrimile tale în mijlocire au ajuns până la tronul lui Dumnezeu!

Naomi, Emy, Melania, Izaura și Raluca. Mâinile voastre vor fi martore la răsplătirea voastră, cât și mulțumirea din ochii doamnelor pe care le-ați ajutat cu atâta dăruire, fără a vă da înapoi de la curățatul mâlului. Ați demonstrat că o domnișoară poate fi elegantă și frumoasă și în același timp harnică și slujitoare.

Mulțumim echipei de la Betleem, de la frații din comitet, din Consiliu, fiecare ați sărit și ați pus umărul la treabă. Sami și Ovidiu pentru asigurarea recepției mărfii. Mulțumesc frate Cristi Dan pentru însoțirea și devotamentul arătat în această misiune, fără tine lucrarea ar fi fost mai puțin eficientă.

Frate Costică Florea, fără tine asigurarea transportului ar fi fost imposibilă. Cu atâta dăruire ați venit cu tirul personal, ducând nevoiașilor cele adunate. Dumnezeu să își aducă aminte de fapta asta. Ne rugăm pentru casa voastră. Mai povestim în cer!

Mulțumim sora Eta Furdui pentru ajutor și ospitalitate. Sunteți minunată.

Domnule primar, Eugen Furdui, ne-ați onorat cu timpul acordat nouă, cu momentele de rugăciune. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Au rămas în urma noastră zâmbete, hotărâri de botez, oameni eliberați de vrăjitorie, blesteme rupte în Numele lui Isus, lacrimi de bucurie, urme de speranță, binecuvântări ale oamenilor, dar și inimi frânte (ale noastre) că am reușit să acoperim atât de puțin dintre nevoile oamenilor năpăstuiți de necaz.

Ne vom întoarce!

Dumnezeu să ne aibă în paza Sa, pe toți!