O conferință plină de har

Având în vedere perioada din an, trecut de jumătatea lunii August, perioada concediilor, taberelor și timpul vacanței, am avut puține emoții pentru această conferință județeană de tineret. Ultima rugăciune pe care am făcut-o pe mașină a fost: „Doamne Tu pe toate le știi. Ne-am rugat, ne-am pregătit, am anunțat, de aici numai tu poți să desăvârșești lucrarea și să lucrezi minunat. Și cred că vei face asta spre gloria Numelui Tău.” Și, da, Tatăl ne-a surprins.

Înainte de ora începerii tinerii curgeau ca versanții alpini de apă cristalină spre Cortul întâlnirii de la Betleem. Curând cortul avea să fie plin până la refuz și am fost nevoiți să suplimentăm cu scaune, chiar în stradă au stat oameni în picioare. Plutea în aer o stare de bine și foarte multe așteptări, care cu siguranță au fost depășite.

Dumnezeu ne-a surprins și de această dată, trasând clar limitele de demarcație între noi și suveranitatea Sa. Ne-a arătat încă o dată că cel care încununează un eveniment duhovnicesc, este Majestatea Sa prin Duhul Sfânt. Iar fără călăuzirea divină o întâlnire poate fi bine organizată dar lipsită de slavă.

Familia Repede a fost la înălțime. Mulțumim Cristi și Ema pentru închinarea excepțională în care Duhul Sfânt va învredniciți să ne conduceți. Ați cântat cu așa pasiune și înflăcărare încât fiecare om prezent în cort a putut revendica o fărâmă ce cer. Dumnezeu va avea grijă să vă răsplătească așa cum știe El.

Mulțumim frate păstor Gabi Zăgrean pentru cuvântul curat, plin de esență și încărcătură teologică și spirituală, dar în același timp atât de realist și pragmatic. Vă mulțumim pentru deschiderea și sinceritatea dumneavoastră, dar și pentru abordarea atât de realistă care a declanșat proșternerea atâtor tineri la poala crucii lui Hristos, care au capitulat în pocăință și asumare a schimbării. Care au plecat [di]ferit acasă.

Mulțumim vouă, tineri din toate văile, colțurile județul, din toate cartierele arădene și de toate culorile religioase. Și vouă vă mulțumim celor din Bihor, din Timișoara care ați fost împreună cu noi. Am văzut încă o dată că dragostea lui Hristos unește și cheamă fara a ține cont de policromatism religioase. El toarnă har peste toți cei sinceri și cu inima deschisă.

Mulțumim liderilor de zone pentru implicare, liderilor de tineret din Bisericile locale care ați favorizat transportul tinerilor voștri. Am auzit că Dumnezeu nu lasă nerăsplătit nici un efort închinat în slujba Sa.

Mulțumim Tineret Betleem pentru organizare. Sami, împreună cu echipa ta de oameni consacrați ați reușit să asigurați o primire călduroasă și creștinească. Toți s-au simțit minunat. Mulțumim și conducerii Bisericii Betleem pentru rugăciuni, găzduire și implicare pe toate palierele.

Mulțumim Tată pentru marele har revărsat din belșug peste noi în Numele Fiului Tău preaiubit Isus și călăuzirea copleșitoare a Sfântului Duh.