Păzește-te de săgețile arzătoare ale celui rău!

Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău. Efeseni 6:16

Am identificat câteva săgeți folosite de diavol, după ce le îmbibă în smoală fierbinte, le introduce în foc, le pune în arc, țintește și trage direct spre inima ta.

1. Ispitele. Acestea sunt de multe feluri: financiare, sociale, spirituale, pe stradă, în biserică, la semafor, în restaurant, în piață. Ispita este un test pe care Dumnezeu îl permite ca examen al credinței noastre. (El, Dumnezeu neispitind pe nimeni)

2. Poftele. Poftele noastre carnale sunt uneori folosite de lucifer pe post de torpile pentru a dinamita cugetul și pentru a pângări sufletul. Nu te gândi doar la poftele sexuale, care sunt considerabile, dar grijă mare și la celelalte pofte care ucid: de bani, de putere, de răzbunare, de avere, de mâncare, de băutură, stupefiante, jocuri de noroc, etc. O! Câte pofte sunt. Nu alimenta arcul luciferic cu ele, că te vor răni sau chiar ucide. Este o roadă a Duhului Sfânt care le vine de hac: înfrânarea poftelor. (Verifică plăcuțele de frânare).

3. Îngrijorările. De aceea Domnul Hristos avertiza cu privire la îngrijorări că ele pot sufoca foarte ușor credința ta, o înăbușă. Ce va fi mâine? Cum va proceda copilul? Unde va lucra? Locul meu de muncă? Dacă mă îmbolnăvesc? Vaccin, pandemie, boală etc. Dacă te lași doborât, poți pica de la credință. Odată frânt scutul credinței expui săgeților toată ființa ta, iar viața e în pericol.

4. Frica. Apostolul Petru ne lămurește: Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită. 1 Petru 5:8
El imită un leu, dar are putere de pisică. Puterea îi este limitată de Dumnezeu în dreptul tău. Lasă frica! Părăsește stresul! Nu mai intra în panică! Te va ucide săgeata cu foc a infernului. Cu tine este Dumnezeu!

5. Vorbele celor apropiați. Aceștia când rănesc, ucid. Străinul spune o vorbă și pleacă, dar cel din apropierea ta (cumnat, soră, frate, părinte, copil, coleg), acesta când lovește generează răni cauzatoare de moarte. Vorbele lor sunt grele, acide, usturătoare, țintite direct, gândite, premeditate, de aceea și judecata lui Dumnezeu este aspră pentru aceste săgeți otrăvite. Dacă ai fost lezat de ele, vine Duhul Sfânt și sărută acolo unde a scuipat diavolul cu săgeți arzătoare și veninoase. Vin la consiliere foarte multe persoane ucise de vorbe ușoare sau grele, la fel rănesc oricum. Tu să fii nobil în vorbire. Zidește pe cei din jurul tău, ridică-i, adu-le o umbră de mângâiere.

6. Atitudinile glaciare. (Ier 18:18) Atunci ei au zis: „Veniți să urzim rele împotriva lui Ieremia! Căci doar nu va pieri Legea din lipsă de preoți, nici sfatul din lipsă de înțelepți, nici cuvântul din lipsă de proroci. Haidem să-l ucidem cu vorba și să nu luăm seama la toate vorbirile lui!”
Vegheați asupra limbii că poate ucide atunci când scuipă venin de aspidă, de cobră neîmblânzită. Indiferența este o săgeată înfocată care ucide cu sânge rece părintele. Grijă mare copile!

Toate aceste săgeți vin zilnic sfârâind văzduhul spre tine. Atunci erau săgeți, astăzi sunt bombe, grenade, TNT, ghiulele, focoase infernale. Toți suntem expuși, suntem vulnerabili, tocmai pentru asta Dumnezeu ne-a dotat cu scutul credinței. Acesta este îmbibat în spumă anti-incendiu, orice săgeată este anihilată, oprită și stinsă în acest scut.

Nu vei putea închide gura unui om care și-a împrumutat-o satanei și te blamează, te calomniază zilnic, nu vei putea schimba atitudinile glaciare, nu ai cum să anulezi sau să eviți ispitele din calea ta, dar le poți birui în Numele lui Isus, prin credință. Împotriviți-vă lui tari în credință, știind că și frații voștri în lume trec prin aceleași suferințe ca voi. 1 Petru 5:9

Nu lupta în câmp deschis cu infernul, nu te expune inutil, nu caută replici și dreptate, nu te răzbuna. Prefer să am pace decât dreptate. Cunosc un caz în care a ajuns la urgență pentru că era naiv și a pus la suflet vorbe grele, în urma unui raid cu rachete luciferice trimise prin telefon. Nu-i da satisfacție omului rău lăsându-i impresia că dai mai mult de două parale pe vorbăriile lui fără sens, fugi cât poți, ferește-te, apără-te, crede. Acum? Lasă-le să treacă pe lângă tine, taci, împotrivește-te tare în credință, și lasă leul să urle, i se va închide gura în curând, dar tu vei avea tot mai puține leziuni. Sub aripile lui Dumnezeu e culcușul meu și al tău.

Dacă vei pune la inimă aceste sfaturi, vei avea o inimă sănătoasă, altfel vei avea o inimă rănită, iar o inimă rănită se poate frânge foarte ușor.