Adorabilul Dominic. „Da! Până la moarte!”

Dominic este un băiețel de 8 anișori, din Derna, cu părul roșcat, față frumoasă, sănătos, cu ochii sclipind de inteligență, tot este ochi și urechi la ceea ce se petrece în sanctuar.

Mama lui l-au adus la binecuvântare în față. Împreună cu ceilalți frați păstori ne-am rugat pentru el și pentru alți copilași. La finalul rugăciunii am avut un îndemn să îi spun din partea lui Dumnezeu. Mă apropii de urechea lui, dar trebuie să mă așez pe scaun că e prea mic. Și îi șoptesc: „În lucrarea de predicare la care Dumnezeu te-a chemat, să predici cuvântul curat Dominic! Pentru că Domnul te cheamă să predici Evanghelia.”

Trage aer adânc în piept, de parcă ar fi un tenor ce tocmai i s-au dat tonul, cu spatele drept ca un soldat în formație de luptă care trebuie să de-a onorul, pune mâna dreaptă pe inimă, iar cu lacrimi în ochi și vocea sacadată zice: „Da, până la moarte!”

L-am iubit din toată inima. E puțin mai mare decât băiețelul meu. Așa a înțeles el că slujirea se face cu verticalitate și bărbăție până la moarte. Nu vă gândiți că sunt prea mici copiii voștri, implicați-i în slujirea, în viața bisericească. Puneți-le un instrument în mână, mai luați o oră la pian, la înnot, mai cumpărați-le o carte în plus. Oferiți-le ocazia să se dezvolte.

Am văzut-o pe mama lui Dominic foarte fericită și bucuroasă că a încredințat copilul pe brațele lui Isus. Poate Dominic nu are cea mai performantă tabletă, nici ultimul răcnet de telefon, nici haine de firmă, dar are o inimă atât de mare încât a încăput Isus în ea.

Felicitări Dominic! Așa să îți ajute Dumnezeu! De părinți ca mama ta are nevoie România, care își duc copilașii la Isus, nu la qwan ki do, care îi învață versete din Biblie, nu bancuri sau cum să trișeze, și de copii ca tine, hotărâți și puternici!

Te iubesc Dominic, așa ca pe copilul meu! Am citit semnificația numelui: de origine latină și înseamnă = al Domnului, cel care aparține Domnului. De aici și ziua de Duminică, ce aparține Domnului. Da și noi te-am încredințat Domnului prin rugăciune, să-I aparții Lui toată viața ta, așa cum ai promis!

Dacă sunteți părinți și nu sunteți hotărâți ce nume să îi puneți, Dominic este un nume foarte frumos. Eu am un nepoțel și este tare scump.