Spală-te pe dinți cu uitare

„Pentru ce spuneți voi zicătoarea aceasta în țara lui Israel: ‘Părinții au mâncat aguridă, și copiilor li s-au strepezit dinții’?
Pe viața Mea”, zice Domnul Dumnezeu, „că nu veți mai avea prilej să spuneți zicătoarea aceasta în Israel.
Iată că toate sufletele sunt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot așa și sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Ezechiel 18:2-4

Fiecare om are o memorie emoțională destul de încărcată. Stau de vorbă cu mulți tineri proveniți din familii monoparentale, abandonați, crescuți prin orfelinate, părinți divorțați sau chiar orfani cu părinții decedați. Majoritatea se confruntă cu probleme privind asumarea unei căsătorii, adaptarea la viața de familie, frici prind viitorul. Stop! Dumnezeu are altceva pentru tine.

Poate că ai dinții sterpezi din cauza deciziilor părinților tăi. Poate că ești încărcat în mintea ta cu păcatele lor. Posibil deciziile și comportamentele lor să te fi afectat, influențat sau chiar descurajat. Ridică-te! Nu ai nici o legătură cu ei când vine vorba de mântuire, viitor și fericire!

Mântuirea este personală! Dreptul la fericire este personal! Bucuria își are sursa în Dumnezeu și iertarea păcatelor tale, nu în falimentele trecutului tău, cu atât mai puțin în trecutul părinților tăi. Speranța și nădejdea sunt în viitor și în Hristos, nu în trecutul tumultuos al tău sau al părinților tăi. Când Dumnezeu vrea sa te binecuvânteze te întreabă: ce vrei să-ți fac?, nu ‘ce au făcut părinții sau bunicii tăi?’

Nu te mai bloca între mrejele trecutului! Nu mai accepta șoaptele străinului șarpe care te intimidează și seamănă frică, indicând spre falimentele părinților tăi. Ești copilul lor, dar nu ai nici o legătură cu ei privind viitorul tău. Doar Hristos te edifică spiritual, social și emoțional.

Dacă ai dinții sterpezi gândindu-te la părinții tăi, spală-te pe dinți cu uitare. Nu te lăsa copleșit de falimentele lor. Nici succesele lor nu te ajută la nimic. Sufletul care se pocăiește și este serios acela va trăi.

Ai dreptul sa fii fericit! Poți fi salvat social! Poți fi vindecat, pentru că ești om. Nu părinții ne dau sau ne iau privilegii, ci dragostea lui Hristos ne înnobilează.

Spală-ți dinții cu uitare! Nu mai fi trist! Ai nevoie de un detartraj al uitării. Fă un tratament fluorescent cu credință. Să poți zâmbi din toată inima. Să sclipească de fericire dinții tăi strepeziți, poate de prejudecăți și resentimente congenitale. Fii vindecat de cariile amintirilor neplăcute!

Smiley! O să vezi că poți! :))) Iată că fericirea îți și surâde în fereastra dimineții!

2 gânduri despre „Spală-te pe dinți cu uitare

Comentariile sunt închise.