Spune-le copiilor! No halloween!

ca să nu vă învețe să faceți după toate urâciunile pe care le fac ele pentru dumnezeii lor și să păcătuiți astfel împotriva Domnului Dumnezeului vostru. Deut. 20:18

Halloween este o sărbătoare cu practici păgâne împrumutate de la celți, „închinată” chipurile tuturor sfinților, dar păgânizată până peste cap.

Spuneți-le copiilor că locurile bântuite de cel rău nu sunt atracții turistice de dorit. Acolo merg oamenii să aducă tribut infernului. Locul în care este Dumnezeu nu poate fi bântuit. Iar cel mai bântuit loc este inima și mintea omului nelocuit de Hristos.

Spuneți-le copiilor că nu se poate ca un om să fie costumat în vrăjitoare, dar să pretindă că are în el Duhul Sfânt. Practica în sine atrage blesteme neînțelese și greu de gestionat psihic.

Spuneți-le copiilor că nu se pot costuma în demoni decât cu prețul dezbrăcării de slavă hristologică. Vrăjmașul are nevoie de haine cât mai urâte care să terfelească apoi inima lor curată. Mai spuneți-le că fără Dumnezeu, omul rămâne o siluetă, un cadavru de castel bântuit de neîmplinire și frici, un mort ambulant cu destinație eternă nedorită.

Mai spuneți-le că nu se poate să faci studiu biblic la biserică, să te rogi în fiecare seară lui Dumnezeu, dacă o noapte pe an te lepezi de Hristos împrumutând comportamente demonice, sar putea să rămâi lepădat toate cele 364 de zile. Sau chiar o veșnicie.

Spuneți-le copiilor că Satana este urât și promovează filosofia urâtului. Nu este deloc la modă, nu este cool, dimpotrivă este de prost gust să te costumezi în toate felul de măști hidoase, oribile, groaznice, demonice.

Spuneți-le că Dumnezeu este un calofil declarat. Iubește frumosul și lumina. Copiii sunt suficient de frumoși să zâmbească, să aibă față la vedere, să ne permită nouă celor prea maturi să le admirăm bujorii din obraji pictați cu măestrie de Creatorul Universului, suveranul Pictor, Tatăl nostru iubitor.

Spuneți-le copiilor voștri că bostanii sunt pentru porci, iar nu pentru a face din ei năluci. Locul lor este în grajd, în magazie apoi în cocină la animale, nu pe mobilă în loc de cinste. Un bostan gol este asociat cu o minte slabă în limba poporului.

Spuneți-le că halloween nu este sărbătoare românească, nici creștinească, nici frumoasă, nici ziditoare, este împrumutată de la celți cu duhurile rele cu tot.

Anunțați-i pe copii să nu își de-a concursul la această sărbătoare în care diavolul cu tot alaiul de îngeri căzuți jubilează de bucurie. Să înțeleagă că necuratul se mulțumește și cu o singură zi pe an de închinare. El știe că Dumnezeu este gelos și leapădă pe orice închinător la Satan, fie și o singură dată.

Stimați părinți! Nu știu dacă prințișorii voștri au o Biblie nouă din care să citească zilnic. Dacă nu au sau au și nu citesc, atunci smartphonul, tableta, laptopul, bicicleta, atv-ul îi pot fi arme de autodistrugere. Pot fi privite ca blestem. Iar unui blestemat i se potrivește un costum de Dracula. Polița binecuvântării dumnezeiești nu acoperă daunele provocate de compromisuri voite.

Întotdeauna diavolul a învăluit frumos un produs ieftin care se vinde bine copiilor, astfel că a devenit popular și atractiv. Tu ca părinte trebuie să dezaprobi prin informare corectă a copilului, prin alternative consistente, prin educare biblică.

Mă bucur mult că suntem în vacanță, altfel mi s-ar fi umplut sufletul de greață prin aportul multor cadre didactice, din păcate, care își dau concursul la pervertirea minților celor mici. Scoateți în șoproane bostanii, scoateți din inimă demonii, scoateți din minte prostia, umpleți „bostanul” cu lucruri utile.

Stop sărbătorilor păgâne! Stop pervertirii minților celor mici! Stop cheltuielilor pe lucruri care nu zidesc! Stop închinării la diavol! Stop artificiilor malefice! Stop păgânismului! Da pentru Dumnezeu și orice lucru bun, frumos, util, creștinesc, ziditor, de bun gust și simț, curat la vedere.

Ia-ți angajamentul că vei citi asta în auzul copilului tău, asigură-te că te-ai făcut înțeles, iar când copilul va îmbătrâni îți garantez că nu se va abate de la Calea Domnului.

Nu îmi cer scuze halloween, asta e perspectiva mea de creștin!