Bună dimineața Doamne!

Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei… Geneza 3:8 b

În fiecare dimineață Domnul Dumnezeu apărea în răcoarea zilei să comunice cu omul, era o deosebită bucurie pentru Dumnezeu să îl audă vorbind, să-l întrebe de sănătate pe Adam. Tu L-ai cunoscut în acest mod pe Domnul Dumnezeu? Ca pe un prieten apropiat care abia așteaptă să se întâlnească cu tine în răcoarea zilei? Poate că poveștile părinților au deformat în mintea noastră ideea de divinitate. Expresii ca: „Te bate Dumnezeu”, „Dumnezeu nu bate cu parul” etc. Aceste raportări la divinitate, au deformat optica reală a copilului. Așa se face că omul mai degrabă fuge și evită întâlnirea cu Creatorul său.

Draga cititorilorule, Dumnezeu este plin de iubire și abia așteptă să te audă vorbind, să stea la masa cu tine, să fie consultat în decizii, să îți ridice poverile, să îți ierte păcatele, să semene bucurie în inima ta. Dumnezeu nu bate! El mai degrabă vindeca toate contuziile și rănile făcute de „bătăușul infernului”

Este adevărat că lumea va fi pedepsita pentru refuzul de a primi jertfa mântuitoare a Domnului Hristos, dar ea a și fost judecată pentru că n-a crezut în Numele Singurului Fiu al lui Dumnezeu. Ioan 3:18

Dragi predicatori și preoți, nu mai îndepărtați pe oameni de Dumnezeu. Nu mai zugrăviți gingășia divină cu groază și înfiorare! Spuneți-le oamenilor că Dumnezeu îi iubește foarte mult, că pot să experimenteze un dialog fascinant cu Hristos în fiecare zi. Mai spuneți-le că abia așteaptă Dumnezeu să îi audă, să se aplece spre suferința lor, să îi vindece, să le ierte păcatele. Să se apropie fără teamă de scaunul harului. Trăim în har, iar harul e gratis, e favoarea nemeritată, e iubirea lui Dumnezeu în cea mai accesibilă versiune, prin Hristos.

Nu te mai ascunde printre tufișuri, nu mai fugi de Dumnezeu printre pofte și patimi și scuze și probleme. Mai degrabă fugi înspre El și aruncă-le la picioarele Lui, pentru a fi cu adevărat liber.

Rugă de dimineață

Bună dimineața Doamne! Mă bucur că mi-ai mai rânduit o zi. Îți mulțumesc pentru lumină, pentru sănătate, pentru coerență intelectuală. Îți mulțumesc pentru că m-am trezit sănătos și odihnit din așternutul cald. Vreau să încep o nouă zi plina de realizări, ar fi o deosebita onoare pentru mine să mă însoțești la orice pas. Atunci aș fi mai atent la vorbire, aș fi mai încrezător în circumstanțele grele, mai tandru cu soția și copiii, mai harnic la locul de muncă. De fapt cu Tine Doamne ziua este trăită cu rost.

Îți mulțumesc Tătă că ești partener de lucru cu mine, că suntem împreună lucrători la slujire, că ești însoțitor în călătoriile mele. Îți mulțumesc pentru liniștea sufletească a păcatelor iertate prin Hristos, pentru pacea din suflet, ajută-mă să o pot oferi și celor din jur, să observe că am stat în prezența Ta.

Te iubesc dragă Tată ceresc! Sunt fericit că sunt copilul Tău! Ajută-mă să nu te dezamăgesc și astăzi!

Un gând despre „Bună dimineața Doamne!

Comentariile sunt închise.