STINGE SĂGEȚILE ARZĂTOARE!

SĂGEȚILE ARZĂTOARE ALE CELUI RĂU

Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Efes 6:16.
Cele mai arzătoare săgeți ale celui rău sunt aruncate spre inimă. De aceea avem nevoie de scut. De scutul credinței. Una dintre ele este calomnia. Iată definiția DEX-ului: CALOMNÍE, calomnii, s. f. Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire. – Din fr. calomnie,lat.
În viață suntem expuși calomniei. În dreptul calomniatorului Biblia spune un mare vai! Vai de cel prin care vine prilejul de păcătuire. Aceasta se naște în general din complexe de inferioritate, din ură sau manipulat de alții pentru a-și atinge anumite scopuri. Este atât de greu să-ți susții nevinovăția în calomnie. De ce? Pentru că, fiind întocmite pe minciună nu ai cum să argumentezi. Minciuna este minciună și nu poate fi contracarată. El minte și gata.
De aceea Sfântul Apostol Pavel spune doar atât: înarmați-vă cu scutul credinței. Asta înseamnă să crezi că Dumnezeu are puterea de a te scăpa. E tot ce poți să faci. Să crezi. Credința este un scut care păzește inima de infarct. Dar apără și demnitatea terfelită. În psihologie noțiunea poartă numele de complex intelectual. Nu mă pot urca la nivelul lui David de împărat și poet, îl aduc pe el la nivelul meu: și David a păcătuit! E adevărat că și David a păcătuit, dar tu câte mandate prezidențiale sau regale ai avut? Sau câți Psalmi ai scris?
Pentru toți cei bârfiți și calomniați: Rezistați! Din experiență vă spun că este cumplit. E greu, e dureros. Numai scutul credinței vă păzește de diabet, de pancreatită, de tensiune arterială, de ulcer. Apostolul Petru spune un mare FERICE DE VOI când oamenii vă batjocoresc pentru adevăr. Când îți propui să trăiești cu evlavie în Hristos ai parte de toate: bârfă, calomnie, jignire, judecată, acuzare, învinuire. Bucurați-vă că tot așa au prigonit și pe proorocii din vechime. Spunea Isus în predica de pe munte. Bucuria este generată de credință în răsplată lui Hristos.
Săgețile se sfărâmă, se topesc, ard, iar tu rămâi nevătămat. Doar cu niște răni pe care le alină dragostea lui Dumnezeu. Nu uitați că se luptă cu noi un diavol biruit deja în jertfa lui Hristos. În Numele Lui suntem chiar mai mult decât biruitori!