ÎN LUMEA COPIILOR

ÎN LUMEA COPIILOR

Da. Am acceptat o reală provocare la o slujire adevărată: slujirea mieluşeilor. E o coardă sensibilă a lucrului pentru Hristos. Se şi explică de ce. Ei nu au lână, nu au lapte, pielea e mică şi nu prea trage la cântar, carnea de asemenea, de aceea dimensiunea mieluşei se diminuează în materie de slujire până către zero. Timp în care Diavolul profită din plin (îl necăjeşte floarea aceea roziatică a viilor în floare şi încearcă să ne înghită copiilaşii încă din scutece…).

Era normal ca Mântuitorul să înceapă cu „Paşte mieluşeii mei”, ca bază a maturităţii slujirii. Să recunoaştem, un om care este deranjat de prezenţa copiilor în biserică, obosit de doleanţele şi naivităţile celor mici, nu prea ar avea ce să caute slujind nici celor mari. Dar din păcate, la nivel mondial vorbind, sunt destui care au slujbe măreţe, dar care sunt restanţi cu câteva clase (mă refer la clasele primare ale slujirii).

Mă rog. Invitat de mame, învăţătoare la copii în frumoasa Biserică „GLORIA” Salzburg, un oraş de la poalele alpine, Austria, am petrecut un timp de cinci zile printre ei, îngeraşii bisericii, fără de care Adunarea ar fi ca o primăvară ploioasă.

Am pornit de acasă pregătit să le împărtăşesc din cunoştinţele mele biblice, dar ceea ce Dumnezeu pregătise pentru mine era surprinzător. În lumea copiilor lucrurile sunt atât de diferite încât mă întreb dacă nu cumva el, creştinismul nostru, are derapaje mari. Nu am văzut un copil posomărât, nu am văzut nici unul îngrijorat, nu am întâlnit un gram de ură, ei nu ştiu decât să se bucure şi să cânte din toată inima, sar, se joacă şi zburdă pe câmpii.

Un peisaj magnific! Un program colorat şi plin de viaţă. Poiana e plină de chiote, cabana se cutremură şi ea, feţele lor ca de îngeraşi îţi lasă impresia că te afli pe un petec de pământ edenic. Oare nu aşa ar trebui să fie realitatea nostră de fapt? Cu un Tată care veghează în detaliu binele nostru, cu frigiderele pline, cu maşini frumoase, cu sănătate să ne putem bucura de ele, nu ar trebui să exprime mai multă viaţă cântările noastre?

Voalat într-o manieră uşor neacademică am afirmat într-o împrejurare că e mai preferabil să slujesc mieilor decât berbecilor. Nu e deloc sarcastică afirmaţia în contextul în care vedem atât de mare bătălie pe tema”cine să fie cel mai mare?”. Hristos vine şi zice „Am o soluţie pentru voi, cine vrea să fie mic?”. Sincer dacă nu vrea nimeni, atunci foarte puţini mai doresc să aspire spre lucrurile mici, chiar dacă Mântuitorul a zis „ de nu vă faceţi ca unul dintre ei, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.”

Asta am învăţat de la voi, ingeraşilor. Să dea Dumnezeu sănătate iniţiatorilor şi părinţilor care nu au sacrificat o săptămână slujindu-le celor mici, ci au investit-o. Dorin şi Anca, Aida, Adela, Maria, Ofelia, Estera, Ema şi toţi părinţii care au sposorizat şi au susţinut indirect proiectul. Voi de fapt aţi investit timpul cel mai profitabil posibil. Aţi adunat comori în cer. Ce onoare pentru noi să vă slujim prin mâncare, cântare, studiu biblic, drumeţii, jocuri constructive… Toate acestea ne aşteaptă în cer. Copii talentaţi, deştepţi, vorbesc două trei limbi, cunosc Biblia, sunt încântători!!!

Ne-am despărţit în lacrimi (nici nu puteam altfel), având în vedere părtăşia celor cinci zile. O parte din mine a rămas în mijlocul vostru. De fapt asta facem, toată viaţa ne spargem în cioburi prin slujire, cioburi care vor asambla portretul eternităţii noastre.

Sunteţi adorabili. Vă iubesc. Mi-e dor de voi. Abia aştept să ne vedem la anul. Să creşteţi mari, să ne întreceţi în statură, în înţelepciune, în fapte şi în credinţă. Ne vom lăuda cu voi în cer, ca rod al slujirii noastre. Să adunaţi şi voi roade la răndul vostru, să fie de prisosinţă generaţiilor viitoare, iar roada să vă rămână peste veacuri. Fiţi o binecuvântare pentru părinţii voştri, pentru biserică, să faceţi să ne merite efortul şi osteneala să nu ne fie zadarnică.

Mulţumesc conducerii Bisericii pentru colaborarea noastră de ceva ani buni. Mulţumesc pentru că mă suportaţi şi mă iubiţi acceptând slujirea mea la voi. Fiţi binecuvântaţi!!!