CANIBALISM RELIGIOS

„Dar dacă vă mușcați și vă mâncați unii pe alții, luați seama să nu fiți nimiciți unii de alții” Galateni 5:15

CANIBALÍSM s. n. 1. Deprinderea sălbaticilor de a se hrăni cu carne de om; antropofagie. 2. Fig. Cruzime, sălbăticie, ferocitate, sete de sânge.

Războiul? Nu l-am înțeles niciodată. Este rodul ciocnirilor de orgolii dintre oamenii puși în funcții de putere, pe fondul lăcomiei de a beneficia de resursele celui slab. Rezultatul? Un mare număr de morți, văduve, orfani și foarte mulți bani arși. Exemplu: cel de-al doilea Război Mondial a lăsat în urmă 100 de milioane de oameni uciși și 500 de miliarde de dolari cheltuiți (costuri estimative).

Cruciadele au fost așa numitele ”războaie sfinte”. Confruntările lui Saladin cu lumea creștină. Opinii diferite, religii diferite, doctrine diferite. Să zicem că ar avea o oarecare explicație, dar nu se poate bucura de logică și legitimitate.

Aș aminti aici și fenomenul prunc-uciderii (avortul), care înregistrează 45 de milioane de copii omorâți anual prin avort la nivel mondial. Dintre care  și 70.000 de mii de mame pierd lupta cu viața din cauza avortului.

Războiul acesta ”rece”, inter-creștinesc este imposibil de înțeles. Este o formă de anihilare psihologică reciprocă a părților. Un fel de linșaj verbal și dogmatic.

Același Dumnezeu. Aceeași Biblie. Același Adevăr Unic, HRISTOS. Același Rai. Și totuși o cromatică spirituală atât de diluată. Vreo trei mii de ramuri. Apostolul Pavel, în textul citat din Galateni vorbește de acel fraticid cainist, în care fratele mușcă din frate, sora sfâșie sora. Mai grav, dacă într-o anumită comunitate, indiferent de confesiune, doi frați se urăsc de moarte, se târăsc prin tribunale mușcând unul din celălalt. Acest sindrom este diagnosticat de sfântul apostol Pavel ca fiind un fel de canibalism spiritual.

Omul, o ființă nedotată pentru a ataca.

  • Are dinți pentru a mânca și zâmbi cu ei, nu pentru a mușca din confrați.
  • Are degete și mâini pentru a lucra și mângâia pe semeni, nu are labe cu gheare la terminații pentru a sfâșia.
  • Are tâmple pentru a gândi binele, nu coarne pentru a împunge.
  • Are limbă pentru a vorbi, încuraja și lăuda pe Dumnezeu, nu o sabie pentru a ucide, prin: bârfă, calomnie, înjurături, minciună și strigăte ale urii.
  • Are picioare pentru a se deplasa, nu copite pentru a lovi cu ele.

Spuneți stop canibalismului! Opriți fraticidul! Nu vă mușcați!

Haideți să ne iubim! Că suntem oameni, creați după chipul lui Dumnezeu, nu simple viețuitoare. Dumnezeu este dragoste. Iar copiii Majestății Sale trebuie să-I semene.