ZECE SICRIE ÎNTR-O ZI

„…Domnul a dat Domnul a luat, binecuvântat fie Numele Domnului” Iov 1:21 b.

Are doar 27 de ani. Este tânăr. O mână de om. E numai un zâmbet și fața îi radiază, așa este de vreo șapte ani de când îl cunosc. L-am cunoscut cântând; asta face și acum. Cântă. Pe deasupra dă și niște îndemnuri pline de viață și nădejde și speranță. Fiecare frază este încheiată prin expresii de genul: „îi Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot. Pentru că mi-a dat mai mult decât am meritat”

Ai zice că e un tip de bani gata, care nu prea știe ce este munca și viața. Dar nu. Este un tânăr muncitor, modest, cu bun simț și cu inimă mare. Tocmai ne spune că a avut zece sicrie în familie în cursul ultimilor șapte ani. Între care și-a pierdut și părinții și cumnatul în urma unui accident năprasnic pe drumul morții (valea Mureșului). Iar pe deasupra i s-a născut și un copil orb, pe care Dumnezeu l-a vindecat în urma unei rugăciuni, de el făcută.

Nu. Nu ați intuit bine, nu este în depresie. Nici nu și-a înecat amarul în horincă. Nu este supărat pe Dumnezeu, nu are nici gânduri suicidale. Nu este răzvrătit. Am descris mai sus că este plin de viață și cântă din toată inima și o face cu mare bucurie. Da, pentru că așa sunt copiii Domnului… A semănat Hristos în sufletul lor o nădejde vie.

Gândiți-vă la neprihănitul Iov, care a avut zece sicrie într-o singură zi. Mai mult, cel mai mare gigant economic din țară, compania agricolă al cărei patron era, intră în faliment în aceeași zi. Ba mai mult, o bubă sângerândă îi invadează toată suprafața corporală. O mâncărime groaznică din cap până în tălpi. Iar Iov nu intră în șoc cardio-respirator. Nici nu blastămă pe Dumnezeu, cum îl îndeamnă consoarta. Nu, pentru că Iov este neprihănit, el se teme de Domnul și zice: „Binecuvântat fie Numele Domnului”. Așa fac sfinții. Normal că nu îi e rușine lui Dumnezeu să se laude cu el, nici chiar satanei. Dar nici Dumnezeu nu rămâne dator, la promovarea examenului îi dublează cifra de afaceri. Ajunge cel mai mare magnat oriental și rămâne sfânt.

Ai probleme? Ești necăjit? Ai fost trădat în dragoste?  Ai frustrări adunate? Te-ai gândit să renunți la Hristos? Atunci cum vei putea sta lângă sfinți în cer? Oameni ca Iov sau Adi sau Wurbrand sau Nicolae Moldoveanu sau Dorz sau apostoli sau sora Geta Iliesi, care a avut trei sicrie într-o singură zi. Și sunt lângă Domnul.

Tu n-ai avut zece sicrie într-o zi ca Iov. Nici zece sicrie în șapte ani ca Adi. Sau poate că da sau chiar mai rău. Învață de la titanii credinței amintiți mai sus, dar și de la celelalte milioane neamintite, că sursa puterii de a rămâne vertical în nenorocire este NUMAI Dumnezeu.

Poți să zici binecuvântat fie Numele Domnului pentru TOT? Dacă nu poți, învață!