SCOATE FOCUL DIN SÂN!

„Poate cineva să ia foc în sân fără să i se aprindă hainele? Sau poate merge cineva pe cărbuni aprinși fără să-i ardă picioarele?”  Proverbele 6:27‭-‬28

Este un risc foarte mare asumat, acela de a păstra focul în sân. Poți să te arzi iremediabil. Nu uita că arsura este usturătoare. Chiar dacă ai impresia că ai tratat-o corespunzător și ai scăpat, nu uita că poate lăsa cicatrice adânci pe trup, dar și traume psihologice. Când hainele ți se aprind, în  îndepărtarea lor s-ar putea să iei și piele corporală.

Aventura umblării pe jăratec este îngrozitoare, reprezintă nebunia unei auto-torturări, care este și mai dureroasă. „fugi de poftele tinereții” îl îndemna Pavel pe tânărul Timotei. Știa el ce spune!

Contextul din Proverbe 6, prezentat de Solomon arată urmările flirtului. Da, este foarte periculos și atrage după sine consecințe și mai periculoase. Este singura poruncă ce apare de două ori în decalog: „să nu precurvești” și „să nu poftești nevasta/soțul aproapelui” Asta arată gravitatea săvârșirii flirtului.

Nu vă jucați cu focul! Arde! Chiar mai tare decât poftele voastre. Este bricheta ce poate aprinde focul eternei pedepse, focul gheenei. Există una dintre roadele Duhului Sfânt care îi vine de hac: „înfrânarea poftelor”. Se capătă prin rugăciune.

Scoate focul din sân! Fugi de flirt! Rămâi fidel lui Dumnezeu! Și vei avea o mare răsplată.