RAHITISM SPIRITUAL

„În adevăr, voi, care, de mult, trebuia să fiți învățători, aveți din nou nevoie de cineva să vă învețe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu și ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare”. Evrei 5:12
Cuvinte grele adresate de păstor bisericii în care a investit atât de mult. Care să fie factorul determinant? Lipsa de performanțe ale planului misionar? Lipsa de calități ale Slujitorului? Haideți pentru început să analizăm? Haideți pentru început să analizăm? Haideți pentru început să analizăm? Haideți pentru început să analizăm? Haideți pentru început să analizăm? Haideți pentru început să analizăm? Haideți pentru început să analizăm doi termeni: rahitism și nanism
RAHITÍSM s. n. Boală ivită în primele luni ale vieții omului, caracterizată prin calcifierea insuficientă a unui element fundamental al ososului și produsului lipsei vitaminei D 2 .
De la plantarea acestei biserici a trecut ceva timp. Suficient de mare ca apostolul să nu exagereze atunci când spune că trebuiau să fie învățători. trebuiau să fie învățători Dar se pare că nu s-a întâmplat întocmai. Cuvântul a fost semănat. Duhul lui Dumnezeu, prin învățători, a udat sămânța. Însă o anomalie ciudată: nimeni nu a crescut. Cauza? Păstorii. Serios?
Apelând la un limbaj metaforic scena ar fi cam așa: Ciorbă pregătită, snițele rumenite în cuptor. Orezul proaspăt preparat. Tacâmul pregătit pe masă. Doar că e o problemă, nimeni nu are dinți și măsele. Când păstorul se apropie vede niște lucruri ciudate: sticle goale, biberoane roase, suzete atârnânde la gât, trăgând de păpuși unul și altul pentru a le câștiga. Efectul? Li s-a blocat sistemul de creștere.
Diagnoza păstorului: după timpul estimat de mine, raportat la învățătură primită, potrivit cu puterea lui Dumnezeu, voi trebuia de mult să fiți învățători. Dar nu mai căutați scuze la nimeni. Din cauza voastră se petrece acest lucru! Pentru că ați umblat cu nimicuri, ați neglijat biserica, vi s-a depus praf pe Biblie, ați criticat pe alții, nu vă mai rugați, ați rămas spiritual, rahitism.
Riscul major? Atacul nanism ului!
NANÍSM s. n. 1. Anomalie caracterizată prin creșterea insuficientă în statură raportat la media de vârstă și a speciei sau rasei respective. 2. Încetinirea sau oprirea unei creșteri a plantelor ca urmare a unor condiții nefavorabile sau a acțiunii unor agenți patogeni. nanisme. Conform Dex-ului.
S-a detectat rahitismul, s-a propus o soluție de remediere a situației, dar nu a fost luată în serios de nimeni. Atunci sindromul trece de la acut la critic, influențând întreaga constituție a individului, producând nanism. Deci neasumarea responsabilităților mature, lipsa implicării în slujire, abandonarea procesului de sfințire, mulțumirea cu minimul mântuirii prin credință, fără manifestarea roadelor vrednice de pocăință, egoismul copilăresc și mofturile adolescentine prea mari induc sindromul nanismului.

Vi s-a îmbolnăvit ”hormonul” de creștere. De ani de zile stagnați și bateți pasul pe loc. Iar asta mă îngrijorează. Oare la o analiză serioasă și o evaluare responsabilă, câți rahitici ar fi găsiți în bisericile noastre?
Înainte de a căuta piticismul semenilor tăi, te invit să începi cum se cuvine. Fă o analiză a pașilor tăi în vale. Înainte de a mai învinui pe cineva. Constată cine este vinovatul pentru piticismul spiritual în care te afli tu. Îți spun acum, exact acel tip care va fi judecat pentru faptele și gândurile tale, adică domnul „tu”.

Nu te compara cu piticii spirituali. Fără a ofensa în vreun fel pe oamenii mici de statură. E clar că nu fac subiectul nostru. Mai ales că sunt foarte drăguți. Așa a hotărât Stăpânul pentru ei. Procesul de rahitism este întâlnit la plante, dar și la om. Însă pentru piticismul spiritual individul își alege traiectoria și se complace, ori asta este păcat.

Fii uriaș în credință! Dorește-ți să crești! Altfel, te va năpădi rahitismul și apoi nanismul.nanismul.nanismul.