FĂ O PROGRAMARE! HRISTOS NU PERCEPE TAXĂ!

 „În neliniștea mea ziceam: Orice om este înșelător”. Psalmul. 116:11

În neliniște poți zice multe, bune sau rele; asta nu înseamnă că sunt cele mai reale lucruri. Neliniștea este generată de o suită de factori: decepții sentimentale, pierderi însemnate, falimente, diagnostice surprinzătoare, dezamăgiri de tot felul, amenințări, trădare etc. Până la urmă este normal. Trăim pe pământ, mișcăm, interacționăm și inevitabil, uneori, eșuăm.

David scrie acest psalm pe care îl recomand spre citire tuturor celor afectați în vreun fel amintit mai sus. Dacă e David nu înseamnă că este scutit de riscul de a claca. Ajunge în versetul 15 să vadă un privilegiu inclusiv în moarte: „Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiți de El”. Nu avem dovezi că ar fi vorba de gânduri suicidale, dar mergem pe varianta că sunt simțăminte ale unui erou care e conștient că nu este veșnic, iar sfârșitul îi poate fi iminent.

Dezamăgit, afirmă în mod falimentar înșelătoria generalizată a rasei umane: ”Orice om este înșelător”. De reținut un aspect: sunt constatări făcute de un om întors pe dos, neliniștit, depresiv, tulburat.

Nu știu care este situația ta. Nu știu la ce concluzii ai ajuns. Nu știu dacă mai poți să crezi în ridicarea ta. Privește la ultimele versete ale psalmului. Învață că resursele echilibrului și ale înaintării tale sunt în Dumnezeu. El nu a dezamăgit pe nimeni nicioadată. Nu te expune riscului izolării. Va profita vrăjmașul de eșecul tău, ceea ce nu îți dorești.

Medicii au tarife, psihologii le au pe ale lor și mergi doar cu programare, iar dușmanii tăi abia așteaptă să te împotmolești, mai ales diavolul. Oricât de mare ți-ar fi dezamăgirea, oricât de necinstiți au fost apropiații cu tine, întotdeauna Dumnezeu va găsi unul dintre miile de oameni sfinți, care se află în generația ta, să te conducă la Hristos. Mai crede. Mai luptă. Mai așteaptă. Nu toate gândurile care te bântuie în nenorocire, în necaz, în suferință, sunt adevărate. Chiar dacă ar fi adevărate, nu uita că cerul are program de audiență non-stop, iar Minunatul Sfetnic/Consilier (Hristos), nu percepe taxe.