Dalila, femeia pe care să nu o iei niciodată de nevastă!

… Ea l-a adormit pe genunchii ei. Și, chemând un om, a ras cele șapte șuviţe de pe capul lui Samson și a început astfel să-l slăbească. El și-a pierdut puterea. Judecătorii 16:19

Dalila este acea fată agățată pe stradă, pe Facebook, pe ștrand. Acceptabilă fizionomic de un băiat fără minte, fără criterii temeinice de evaluare, fără o definire clară a valorilor, doar cu hormonii în mișcare, care pune stimulii senzoriali peste principiile de esență ale vieții. Asta caută, asta este de fapt și asta găsește.

Să revenim la domnișoara Dalila.

  • Este femeia care spune vorbe dulci, dar strecoară otravă incurabilă pentru partener.
  • Dalila cântă frumos, dar armonia ei transmite acel blestem al ielelor (sirenelor), care conduce spre moarte pe obiectul ademenit.
  • Dalila este femeia interesată de un sponsor. Nu poți Samson, să-mi asiguri suportul financiar pentru a arăta a divă, nu e problemă, te voi vinde spionilor filisteni pe sume considerabile.
  • E profesionista în manipulare, aceea care îl prostește pe Samson, intrând ca o pisică în cele mai intime cămăruțe cordiale, ținute în secret de iubăreț, iar ea ascunde caracterul unei tigroaice, dornică de mușcătură mortală.
  • Picioarele ei sunt ca niște arcuri, care adorm tâmplele prostuțe, legănându-le în ritm de moarte. Apoi, ne spune Solomon în Proverbe 6-7:… picioarele ei duc spre locuința morților.
  • Este femeia care stă în piață sau pe Instagram, urmărind bărbați frumoși, nu pentru a-i iubi, ci pentru a le exploata imaginea în interes personal.
  • Fugi de Dalila! O femeie al cărei zâmbet este pentru fie cine, nu va putea fi niciodată doar pentru tine.
  • Măngâierile ei sunt un fel de anestezic, ca mai apoi degetele ei să apuce foarfeca morții și să taie șuvițele puterii, iar odată cu ele, firul vieții tale.
  • Samson, ca victimă a Dalilei, ai grijă! Te aduce în pragul suicidului. Îți promite o viață fericită, dar te face să-ți dorești moartea mai mult ca orice.

Este cel mai minunat lucru să te căsătorești. Dar este unul și mai minunat să te căsătorești bine. Mulțumește-i Bunului Dumnezeu pentru reușita căsniciei… Poate ai evitat-o pe Dalila. Astfel Dumnezeu a putut să îți ofere binecuvântarea Sa.

Dalila este fata de plastic, lucrată bine în Photoshop și este fotogenică, pentru că doar în asta a investit o viață. Dar inima ei este goală. Să manifești milă pentru ea, să iubești sufletul ei chinuit de patimi, dorindu-i mântuirea, pentru chipul lui Hristos care trebuie revendicat și din ea.

Alege, dar să alegi bine fără a te pricopsit cu Dalila!