Care este următorul tău pas?

Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze”. Matei 16:24

Pasul 1.

Voința- „dacă voiește cineva”. Voința este crucială în urmarea lui Hristos. Voința este tot. Dacă un om nu vrea un lucru, nu va reuși niciodată. Asta este cu orice viciu. Când vrei, manifești interes în a dobândi. Te rogi, ceri ajutor, acționezi. Nu ai reușit. Nu înseamnă că nu poți. Habar nu ai cât de puternic ești! Trebuie doar să vrei! Iar restul vine de la sine.

Pasul 2.

Lepădarea de sine. O! Acesta este la fel de necesar, chiar obligatoriu: „să se lepede de sine”. Când vii la Hristos, intri pe terenul Lui. Asta înseamnă că respecți regulile impuse de stăpân, de gazdă, de proprietar. Așa au smuls vindecarea Bartimeu, Zacheu, sutașul și alții din mână lui Isus.

Orgoliul este greu de controlat. Orgoliul este ca o fiară. Dacă nu renunți la orgoliul tău, iar prin dinamism să accepți condițiile impuse de Hristos, nu ești vrednic de Împărăția Lui.

Pasul 3.

Cucea: „să-și ia crucea în fiecare zi” Deci nu doar duminica sau sâmbătă sau joi, ci zilnic. Să înduri calomnie, condamnare, jignire și chiar martiriul. Crucea nu reprezintă orice problemă generată de un management slab al familiei. Nu. Crucea este doar ceea ce suferi pentru Hristos. Nu un fetiș atârnat la gât, ci asumată în minte, inimă și fapte.

Pasul 4.

Statornicia:„să mă urmeze”. Nu înaintea Mea. Nu în lateral. Nu deasupra. Nu, ci după Mine. Cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit. Mat. 24:13

O iei înaintea lui Isus, eșuezi. Mergi pe căi lăturalnice, eșuezi. Rămâi prea mult în urmă, te pierzi. Ține pasul cu Dumnezeu.

Nu știu în ce obstacol te afli. Nu știu ce eșec te-a doborât. Poate nu știi încotro să apelezi. Care e următorul pas? Îți stă la îndemână o variantă viabilă și dumnezeiască: Hristos. El nu doar te îndrumă sau te trimite, El îți întinde mâna și te scoate din noroi. Și te înalță din nou pe munte.

Crede, dorește-ți, renunță la orgolii, asumă-ți crucea și mergi până la capăt de mână cu Dumnezeu. Acesta este următorul tău pas!