Taci! Și așteaptă!

Isus tăcea și nu răspundea nimic. Marele preot L-a întrebat iarăși și I-a zis: „Ești Tu Hristosul, Fiul Celui Binecuvântat?” Marcu 14:61

Știu sentimentul tău. Îți vine să urli. Să dai replici. Să strigi, dar să nu audă nimeni. Ai vrea să plângi dar curg în loc de lacrimi rime. Ai povesti cu cineva, dar nu e nimeni disponibil să te asculte. Toate acestea le trăiești când știi că ai dreptate.

Ai făcut bine. Nu ai greșit cu nimic grav. Poate nu ți-ai dat seama. Sau poate ca Hristos, nu ai nici-o vină. Ai semănat o viață întreagă adevărul, iar în urma ta cresc spini și minciuni și pietre. Ai hrănit orfani, te-ai rugat pentru vindecarea lor, ai fost ca o slugă a evenimentelor și durerilor afișate de ei. Drept răsplată? Calomnie, injurii, jignire, durere, palme. Taci! Și rabdă! Asta ți-ar zice Hristosul, Domnul iubirii.

„Tăcerea și timpul rezolvă toate problemele”, spunea Dallai Lama. Dar mai credibil spune Ieremia: „bine este să aștepți în tăcere răspunsul Domnului” Ieremia 3:26. Sau David în Psalmul 37:7 „Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El”.

Învață de la Mântuitorul nostru să taci! Și El a tăcut. Și a făcut foarte bine. Poți să vorbești. Să dai replici. Să strigi. Dar faci mai mult rău. Asta ar însemna să lupți cu armele slabe ale unui adversar slab. Nu îți recomand! Mai bine taci!

Da, dar oare ceilalți nu vor crede că cel care minte are dreptate? Nu te interesează asta. Păstrează-ți cugetul curat și așteaptă. Timpul îi va ajuta pe toți să se lămurească. Fii înțelept și taci!

Și în mine urlă sfâșietor fiara orgoliului. Dar mă lupt, mușc din mine, mă înfrâneaz, mă rog, postesc și tac!

Și… Aștept liniștit ca Dumnezeu prin timp să elucideze lucrurile. Nu uita: Tăcerea și Timpul și neapărat Dragostea, te vor scoate învingător în Numele Lui Hristos.

Au amuțit mai apoi toți mincinoșii când li s-au deschis mormintele. Fugeau de frica propriilor morți. Au înghețat și au amuțit chiar ei. Da, cei cu gura mare. Tari în replici. Batjocoritori și ticăloși. Asta se întâmplă când începe Adevărul să vorbească. Tu doar așteaptă-l să ia cuvântul. Pe El, pe Adevărul.

Deci, taci!