Înălțarea care ne înalță

După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, și un nor L-a ascuns din ochii lor. Faptele Apostolilor 1:9

Sfidează legile fizicii. Dă peste cap toate teoriile logicii. Sugrumă geometria în spațiu. Când în mod antigravitațional se înalță la cer. Sfidează teoria newtoniană cu minuscula „atracție gravitațională”. Cine poate sta în cale unui Hristos înviat? Nimeni!

Moartea Mântuitorului confirmă umanitatea sa, dând peste nas lui Apolinarie. Învierea confirmă moartea, astfel confirmă dumnezeirea Sa. Închide și gura lui Arie, înainte ca rugul aprins să o facă. Așa stau lucrurile când avem de-a face cu Dumnezeu. Ne supunem și credem. Și atât!

Înălțarea Domnului însă încununează atât moartea cât și învierea celui crucificat. A reintrat în slavă. S-a reîmbrăcat în dumnezeire. Este în cer. Iar noi avem nădejde în El că se va ține de promisiune. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiţi și voi. Ioan 14:2‭-‬3

A îndeplinit perfect planul Mântuitor. A completat cu o precizie milimetrică toate profețiile despre sine. A plătit Tot prețul răscumpărării omului. A murit. A înviat după cum zisese. Este în cer. Edificarea Sa, ne va edifica și pe noi prin credință. Într-o zi vom primi de la Dumnezeu o veșnicie, asta în cazul în care El a primit de la noi o viață. Viața noastră! Trăită pentru gloria Lui!

Căci Însuși Domnul , cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi , noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul. 1Tesaloniceni 4:16‭-‬17 Sunt cuvintele sfântului Apostol Pavel. Da credem în răpire, pentru că este scris în Biblie, dar și pe inimile noastre. Credem cuvintele rostite de Domnul Isus. Credem și așteptăm!

Acceptă înălțarea care te înalță. Aici vorbim mai mult decât un simplu Ispas. Vorbim de cer. De veșnicie. Vorba părintelui Dumitru Stăniloae: „Dumnezeu s-a făcut om pentru a ne putea îndumnezei”. Cam despre astfel de lucruri ne comunică Ispasul.

Crede! Și înalță-te! Peste necazuri și boli și lacrimi. Dar și peste mingiuța asta de Pământ, nițel mai mare decât cea de tenis a Simonei Halep. Înalță-te prin credință asumată! În inimă și în faptă!