Ridică-te! Tu poți!

a vorbește Domnul: „Cine cade și nu se mai scoală? Sau cine se abate fără să se mai întoarcă iarăși” Ieremia 8:4

Doar copacul, spunea Solomon care cade rămâne în poziția în care a căzut. Tu nu ești de lemn. Tu ești om. Ești o bucățică de Dumnezeu. Cădem. Ne lovim. Ne doare. Dar nu ne resemnăm. Nu! Noi ne ridicăm.

Cine cade și nu se mai scoală?

1.Bebelușul. Are oase moi. E fraged. Necopt și dacă a căzut are nevoie de ajutor. Dacă nu ești bebeluș, RIDICĂ-TE! TU POȚI!

2. Ologul. Nu are picioare. Este posibil în cărucior. Nu are autonomie, deci nu se poate ridica. Dacă nu ești olog și dacă ai fi, RIDICĂ-TE! TU POTI!

3. Din ștreang. Cel care a apelat la această drăcească metoda, la suicid, nu mai are șanse. Nici popii nu-i îngroapă. Sunt criminalii propriilor trupuri. Tu nu ești atârnat în ștreanguri. Atingi cu picioarele pământul. RIDICĂ-TE! TU POȚI!

4. Omul împușcat. În fiecare minut, chiar în clipa aceasta se aud sunete de împușcături. Sunt oameni care pică secerați de gloanțe. Unii nevinovați. Și nu se mai ridică. Dacă nu ai fost împușcat, RIDICĂ-TE! TU POȚI!

5. Bătrânul muribund. Plin de boli. Strivit în decenii. Sătul de zile. Fără echilibru și putere, pică și nu se mai poate ridica. Dacă nu ești bătrân și muribund, RIDICĂ-TE! TU POȚI!

6. Omul mort. Ne temem de cimitire. Ne înspăimântă mormintele. Temeți-vă mai degrabă de cei vii. Cel mort nu se mai ridică decât la Judecată, unde îi va tremura și sufletul în el. Dacă nu ești mort, RIDICĂ-TE! TU POȚI!

7. Cel care a picat din avion. Sunt pline „saloanele de triaj” ale eternității cu accidentați de biciclete și skateboard-uri. Tot felul de julituri și leziuni sentimentale superficiale. Nu pierde vremea. Dacă nu ai picat din avion, RIDICĂ-TE! TU POȚI!

Nu aștepta de la Dumnezeu să facă ceea ce poți face tu singur. Sunt atât de multe lucruri pe care le putem realiza și mergem mai departe. Nu uita! Niciodată Dumnezeu nu va face partea ta. Habar nu aveți cât de puternici sunteți. RIDICĂ-TE PRIN CREDINȚĂ? TU POȚI!

POTI: să dărâmi fortăreața Ierihonului, să-l înfrunți pe Goliat, să treci Marea Roșie, să bei apă din stâncă, să câștigi bătălia cu tine însuți. Trebuie doar să te ridici!

Nu îl provocați pe Dumnezeu să vă demonstreze cât de puternici sunteți. Vă spun că puteți duce mult mai mult decat vă imaginați.

Ai căzut? Nu sta acolo! Ridică-te și mergi mai departe! Poți!