!!! Start… Începe construcția noului Templu!

Nu știţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteţi ai voștri? 1 Corinteni 6:19

Inițiativa regelui David de a zidi o Casă pentru Dumnezeu a dat naștere proiectului Templului, avându-l ca executant pe Solomon. Proiectul inițiat de Dumnezeu (care, de altfel, nu locuiește în temple făcute de mâini omenești), are o miză antropomorfică de excepție.

Templul de la Ierusalim a fost construit, dărâmat și reconstruit de mai multe ori. Astăzi este dărâmat, iar în locul lui se află moscheea lui Omar. Se va mai construi oare un nou Templu fizic? Se vor mai face slujbe? Va mai coborî slava Domnului? Va reînvia iudaismul? Probabil că da. Nu știm!

Când Domnul Hristos a fost acuzat că va dărâma Templul și îl va reconstrui în trei zile, se referea la Templul trupului său. Această acuzare a cântărit greu în dosarul execuției Mântuitorului. Apostolul Pavel reia mai târziu proiectul început de Hristos. Voi sunteți templul Duhului Sfânt. Cum?

1. Partea externă a Templului. Trupul vostru este Templul Duhului Sfânt. 1 Corinteni 6:9a. Asta indică faptul că este extrem de important modul în care avem grijă de corpul nostru. Îmbrăcăminte, alimentație, excese, dependențe, desfigurări, tatuaje etc. Și multe alte lucruri care pervertesc Templul. „Modul în care arăți, îmi oferă un flash în 4D despre caracterul tău” („Lacrimi și rouă”).

Trupul trebuie să fie îngrijit, iubit, hrănit corespunzător, păstrat în originalitatea lui, aceasta îl face special și unic. Așa a fost el conceput de Dumnezeu, original și frumos.

2. Partea Sfântă a Templului. Aceasta este partea interioară a omului, centrul emoțional. Aici vorbim de suma tuturor emoțiilor în raport cu oamenii. Cel mai evident exemplu este zugrăvit în Galateni 5:2, unde se prezintă punerea în aplicație a Roadei Duhului. Este partea practică a creștinismului. Activitatea cordială care desăvârșește caracterul nostru etern. Fă bine! Fă cât mai mult poți! Sfințește partea internă a Templului! Răspândește iubire! Semenii au nevoie de tine. Ești util. Poți.

3. Sfânta sfintelor. Aici întra preotul o dată pe an să aducă jertfe pentru popor înaintea lui Dumnezeu. Aici este locul destinat exclusiv pentru Dumnezeu. El reprezintă duhul omului, partea spirituală și eternă. Aici locuiește veșnicia turnată de Creator în om. Este locul intimității în rugăciune cu Dumnezeu. Părinții bisericești aveau așa-numita retragerea, unde mergeau zile întregi în pustii și peșteri stând în prezența lui Dumnezeu. Acesta se desfășoară în odăița personală. Conștiința, intuiția se curățesc, se edifică, se desăvărșesc în locul prea Sfânt.

Așteptăm temple? Așteptăm semne? Cum stai cu templul tău? Care este starea lui acum?

Stop!!! Nu mai aștepta referințe apocaliptice! Începe construcția templului tău. Pe temelia pocăinței. A lepădării de sine. A separării de păcat. Prin iubire reală și necondiționată față de aproapele. Dragoste de Dumnezeu!

Oprește-te o clipă! Începe să construiești! Dacă întâmpini dificultăți, cheamă Arhitectul!