Gândul lui Dumnezeu pentru tine?

Ieremia 29:11
Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.

Poate te-ai trezit trist. Ești rănit emoțional. Ești dezorientat. Ai sentimentul abandonului din partea divinității. Te afli ca într-un labirint al sorții și nu mai vezi limanul. Ai impresia că și chiar Dumnezeu a uitat de tine. Cred că e momentul potrivit să citești ceea ce mi-a spus însuși Dumnezeu pentru tine. Oricine ai fi. Oriunde te-ai afla. Oricare ar fi problema ta. Iată ce plan gândește Dumnezeu pentru tine:

Fii pe pace. Nu lăsa furtuna interioară să se dezlănțuie împotriva ta. Nu lăsa frământarea să te conducă spre depresie sau chiar mai rău. Te rog nu! Dumnezeu mi-a spus să-ți transmit că lucrează la un plan de pace în sufletul tău. Împrietenește-te cu Dumnezeu și vei avea pace. Era îndemnul încercatului frate Iov. Nu știu care este relația ta cu Dumnezeu. Așează-te pe genunchi înaintea Lui. Recunoaște greșelile tale. Cere-ți iertare. Împăcați-vă! Și vei vedea cum Duhul păcii va umple inimioara ta de speranță.

Nu te vei prăpădi. Dacă a venit în mintea ta gândul că te vei nenoroci, să știi că nu e de la Dumnezeu, e de la diavolul. Doar el(hoțul) nu vine decât să fure, să înjunghie și să prăpădească. Ne avertiza Mântuitorul în Ioan 10:10. Hoțul fură bucurie, pace, armonie. Dar nu poate diavolul fura cât poate Dumnezeu da. Așa îți vorbește Regele păcii! Vei trăi!

Un viitor cu cer senin. Viitorul doar pentru noi este perceput ca un timp acolo, sau cândva, dar pentru Dumnezeu este aici și acum. Nu te stresa pentru viitorul tău! El este deja acolo. Te așteaptă. Te ridică. Te ajută. Te înalță. Te scapă. Te izbăvește. Viitorul tău este în mână lui Hristos. Soțul tău, soția ta, copiii tăi, jobul tău, examenele tale. Totul!

O nădejde. Care nu înșeală. Nu există nimeni pe suprafața planetei, care să poată spune că a fost dezamăgit de Dumnezeu. El nu doar că nu dezamăgește, dar dă speranțe inclusiv celui dezamăgit. Cine s-a gândit ca să te trezești azi din pat? Cine a spus inimii tale să bată în timpul somnului tău? Cine ți-a pus pâinea pe masă în toate zilele vieții tale? Cine îți dă sănătate în fiecare zi?

Vezi! Există un Dumnezeu care se gândește la tine. Ia-ți și tu un timp de căteva minute astăzi și gândește-te la El. La cât de mare este, bun, iertător, plin de iubire, grijuliu, doritor de a-ți face bine. Nu vrei să-i mulțumim împreună că se gândește la noi?

Spune-i din toată inima: te iubesc Dumnezeul meu și Tată plin de iubire!