Veniți de luați luminăăă!

Cât sunt în lume, sunt Lumina lumii. Ioan 9:5

Luați lumină. Dar nu mioapă! Ci mai degrabă luați Lumina care vindecă miopia spirituală.

Cum se face că în fiecare an luăm lumină, dar suntem tot mai miopi spiritual. Atât ține „sfințenia” noastră până arde lumânarea, apoi o înjurăm și ne păgânizăm din nou. Zbierăm pe copii, țipăm la soț/soție, mințim, înșelăm. Hristos a spun în versetul citat că sursa luminii este persoana Sa.

Cât sunt în lume. Iar după aceea? Înseamnă că odată cu înălțarea Sa la cer, a încetat lumina? Suntem în beznă? Cine luminează? Adevărul că fără Hristos omul nu doar că este întunecat la minte dar întunecă și pe alții, îndreptându-se subit spre întunericul eternității infernale.

Deci suntem pe întuneric? Nu! Matei 5:14 voi sunteți lumina lumii. Păi ori noi, ori El. Da, El prin noi. A plecat la cer, dar a luminat câțiva oameni(ucenicii), care mai apoi au „incendiat” lumea cu lumina hristologică. Deci fiecare creștin, este un far al lui Hristos pe pământ. Apropo: câți oameni ai luminat astăzi? Dar anul acesta? Câți au fost transformați din scrum în lumini vii? Câți au fost aduși la lumină? Câți au fost vindecați de miopie spirituală prin tine? Dacă răspunsul este negativ, înseamnă că există o mare probabilitate ca tu însuți să fii miop.

Iubiți creștini! Haideți să nu ne îmbătăm cu apă rece! Când Hristos luminează pe un om, acela se transformă într-o torță a eternități lui Dumnezeu. Acela radiază, reflectă lumina lui Hristos ca stil de viață. Acela aprinde și pe alții prin: vorbire, trăire, fapte, gândire, înfățișare, prin tot!

Luați lumină, dar de la Hristos! Fiți voi înșivă lumină, dar nu mioapă! Să fim creștini, dor nu doar cu numele! Să iubim, nu doar cu vorba! Dacă trăim, să și trăim cu adevărat în Hristos!

Abia atunci arătăm că am luat adevărata lumină hristologică care se transformă în lumină hristocentrică. Cine este lumina astăzi? Cine dacă nu eu și tu?