Tragedie la Moscova! 41 morți! Bagajele, mai importante decât omul!

Se pare că un trăznet a lovit într-un motor, iar piloții au cerut permisiunea unei aterizări forțate. La impactul cu solul aeronava s-a transformat într-o minge de foc pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. Nu este singurul accident, au mai fost, iar mărturiile sunt pe drept șocante. Bagajele, sau mai degrabă interesul pentru ele, au omorât mai multe persoane decât focul și impactul cu solul.

Un nene solid s-a plantat pe culoar și căuta compartimentul cu bagajele lui. A fost ca un zid al morții care nu a permis evacuarea celor disperați de a scăpa din ghiarele morții. Una dintre stewardese s-a dovedit a fi eroină națională prin gestul ei bărbătesc de a împinge forțat oamenii pe topoganele gonflabile. Ea a înțeles că viața e mai importantă decât poșeta. Și a acționat, și a reușit să mai salveze.

Din nefericire, foarte mulți oameni consideră bagajele și lucrurile materiale mai importante decât propriul suflet. Așa cum bogatul, pe care Dumnezeu îl diagnostichează cu nebunie conștientă în evanghelie, credea că trăiește veșnic în trupul plin de pofte. Mântuitorul avea să le facă o aspră „dedicație” fariseilor: Vai de voi, cărturari și farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre. Matei 23:13
Când din punct de vedere spiritual omul este ținut intenționat în mediocritate este și mai grav.

Am câteva sugestii pentru dumneavoastră:

1. Lăsați bagajele când e vorba de viață și de moarte. Nici un bagaj nu e mai important decât viața.

2. Valorile sunt mai prețioase decât lucrurile. Asta încearcă Biblia și educația să ne tot spună de milenii. Numim valori dragostea, omenia, bunul simț, credința, mântuirea, binele, adevărul, etc.

3. Sufletul este mai importat decât trupul. Sufletul reprezintă entitatea noastră eternă, iar trupul e condamnat la efemeritate.

4. Omul e mai important decât portofelul. Ce ai reușit să salvezi, domnule? L-o fi întrebat pe domnul gras. Portofelul! Cu prețul a zece oameni. Ce ați salvat, doamnă stewardesă? Vreo 20 de oameni. Chiar dacă mi-a ars iPhone X-ul.

5. Dumnezeu nu te va întreba în ziua de apoi ce ai salvat? Dar sigur te va întreba pe cine ai salvat? Cu referire la oameni, nu la lucruri.

6. Măcar în fața morții să renunți la lucrurile care îți mănâncă sau care ți-au consumat viața.

7. Trăiește în așa fel încât morții să-i rămână cât mai puțin a distruge. Spunea un om cu accentuate perspective eterne.

Lăsați oamenii să se salveze, dacă nu se pot salva, ajutați-i, dacă nu vreți să-i ajutați, măcar dați-vă la o parte! Fie că e vorba de viață sau de veșnicie.